Nyheter

 • 21 augusti 2017

  Ny prognos om kompetensförsörjning inom besöksnäringen presenteras på dialogseminarium

 • 4 juli 2017

  Förslag till Regional infrastrukturplan 2018-2029

  Regionstyrelsens tillväxtutskott har beslutat att skicka ut förslag till regional infrastrukturplan 2018-2029, ”Transportinfrastruktur för en hållbar utveckling i Halland” och tillhörande miljökonsekvensbeskrivning, på samråd.

 • 5 juni 2017

  Har du ett företag inom besöksnäringen – ta chansen till kompetensutveckling

  Region Halland har fått medel från Europeiska Socialfonden för att jobba med kompetensutveckling inom besöksnäringen.

  Kompetens Destination Halland erbjuder i samarbete med destinationerna i Halland alla företag och organisationer inom besöksnäringen en möjlighet till kompetensutveckling.

 • 1 juni 2017

  Nyhetsbrev om det regionala utvecklingsarbetet i maj

  Missa inte maj månads nyhetsbrev om vad som händer och vad som är på gång inom det regionala utvecklingsarbetet i Halland.

  Trevlig läsning!

 • 15 maj 2017

  Nöje går före nytta i Parkinson-dansen

  – Det räcker med att det är roligt. Man får ta vara på det roliga i livet… Det säger Gunvor Gardahl från Halmstad. Varje tisdagseftermiddag dansar hon tillsammans med andra personer med Parkinsons sjukdom.

  Med erfarenheterna från ett långt yrkesliv som dansare utvecklar Hugo Tham nu dans för Parkinson-sjuka i Halland, i samarbete med Folkuniversitetet.

  – Vår dans bygger på en metod som utvecklats med dansare vid Mark Morris Dance Company i Brooklyn i New York, tillsammans med personer som har Parkinsons sjukdom, berättar han. Forskningen visar att deltagarna inspireras extra mycket av de rörelser en professionell dansare gör, och att det är ett utmärkt komplement till sjukgymnastik.

  – Det här får mig att röra kroppen på ett nytt sätt, och jag gör rörelser som jag inte trodde att jag kunde, säger Gunvor.

 • 28 april 2017

  Nyhetsbrev om det regionala utvecklingsarbetet i april

 • 5 april 2017

  Dialogturné om trygghet i Falkenberg

  Ny artikel i serien, Tillsammans får vi Halland att växa. Denna gång om varför unga kvinnor i Falkenberg känner sig mer otrygga än kvinnor i övriga Halland?

 • 4 april 2017

  Nya filmer förklarar rekryteringsbehov

  Kompetensplattform Halland har tagit fram två filmer från de dialogseminarium som arrangerades i samband med att nya yrkesprognosen inom bygg och anläggning respektive vård och omsorg presenterades.

 • 28 mars 2017

  Fullmatat nyhetsbrev om det regionala utvecklingsarbetet i mars

 • 23 mars 2017

  Sydsverige enade om prioriteringar i infrastrukturen

  I ”Sydsvenska prioriteringar” står Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Skåne och Halland enade om vilka sydsvenska infrastrukturinsatser som bör ingå i regeringens kommande planer. Pappret är en konkretisering av Regionsamverkan Sydsveriges tidigare positionspapper ”Ett enat Sydsverige skapar ett starkt Sverige” som presenterades 2016.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 715, 16, Nästa,