• 29 juni 2018

Häng med Halland till Almedalen!

Det är för tredje året i rad som Halland bidrar i samhällsdiskussionerna under Almedalsveckan. Läs Hallands program i det senaste nyhetsbrevet!

• 8 juni 2018

Nyhetsbrev om hälsoinnovation

I vårt senaste nyhetsbrev kan du läsa om det unika samarbetet i Halland mellan kommuner, högskolan, näringslivet och regionen kring hälsoinnovationer och om den nya satsningen på Testmiljö Halland - med det smarta hemmet som bas

• 4 juni 2018

Idéer om framtidens vård möter vardagen

En mötesplats för idéer och människor, där innovationer för framtiden får gnuggas mot vardagen i vård och omsorg. Så skulle man kunna beskriva Hälsoteknikcentrum Halland – en miljö där människor med vitt skilda kompetenser och erfarenheter strålar samman och där det är högt i tak för kreativitet och nya tankar. En av många satsningar är Testmiljö Halland.

• 29 maj 2018

Examensarbeten inom gröna näringar prisas

Metoder för att kartlägga ekosystemtjänster i urban miljö, odling av mat i svåra miljöer med hjälp av förnybara energikällor, en digital plattform som kan minska matsvinn… Ja, det spände över ett brett område när Arena Grön Tillväxt delade ut pris till årets bästa examensarbete inom området innovation inom gröna näringar. Tre vinnare får diplom och 10 000 kr från Region Halland.

• 25 maj 2018

Region Halland kör elbilsrallyt i helgen!

I helgen kommer Nordens största elbilsrally till Halland och politikerna Mikaela Waltersson (M) och Per Stané Persson (S) kör för team Region Halland. Målet med tävlingen är inte att komma först utan att slå ett slag för fossilfri biltrafik.

• 21 maj 2018

Europaforum om viktiga förändringar inom EU

Den 9 maj samlades 135 personer i Alvesta för att delta i Europaforum Småland Blekinge Halland och diskutera samarbetsfrågor

• 3 maj 2018

Nyhetsbrev om social hållbarhet

Om hur vi arbetar, tillsammans med andra, för ett socialt hållbart samhälle genom skolutveckling, tillgänglig kultur, jämlik hälsa och mycket mer...

• 30 april 2018

Kultur och kreativitet ger sammanhang

– Kulturhuset har fått mig att pröva saker jag aldrig skulle ha vågat annars. – Jag har fått nya vänner och ett sammanhang där jag kan vara mig själv och odla min kreativitet, utan en massa krav.Deltagarna berättar med värme och glädje om vad Dramalogens Kulturhus har betytt för dem, hur verksamheten och gemenskapen har fått dem att må bättre och orka mer.

• 27 april 2018

Bättre stöd för idéer om ett bättre samhälle

Utanförskap och segregation, klyftor mellan stad och land, miljöproblem... Listan över de utmaningar vi har i Halland och Sverige kan göras lång. Samtidigt finns det många människor och företag som har tankar om hur utmaningarna skulle kunna mötas på nya sätt. Nu ska de få ett bättre stöd för att utveckla sina idéer. CooCreate heter en ny, halländsk satsning på social innovation och samhällsentreprenörskap.

• 29 mars 2018

Företagsutveckling i fokus

Mars månads nyhetsbrev handlar om hur vi tillsammans på olika sätt jobbar för att stötta halländska företag och nyskapande idéer. Du kan också läsa om normkritiska innovationer, arbetsstipendium till kulturskapare och att vi nu ska satsa på digitalisering av vården.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 719, 20, Nästa,