Arbetar du inom den kreativa näringen i Halland. Läs här.

Nu har företag inom den kreativa näringen som verkar i Halland har möjlighet att ansöka om EU-finansierade medel för att utveckla verksamheten.

Nu startar Nordic Buzz – ett samarbete mellan Lifestyle & Design Cluster i Danmark, Högskolan i Borås och Mölndals stad. Projektet är delvis EU-finansierat och vill verka för att utveckla företag inom de kreativa näringarna såsom interiör, möbler, konsthantverk, mode, accessoarer, smycken, illustration, konst och industriell design.

Projektet pågår under tre år och vänder sig till nystartade danska och svenska företag som har sin verksamhet i regioner som gränsar till Kattegatt och Skagerack. Företagen skall ha organisationsnummer och ha varit verksamma i högst fem år. Med hjälp av både svenska och danska experter får de utvalda företagen stöd att utvärdera sin marknadspotential, utveckla sin affärsverksamhet och ta del av kompetens gällande affärsmodeller, kundrelationer, produktutveckling med mera.

Läs mer och ansök här.