Nordegren och Epstein på plats i Halmstad

Regeringens förslag på de nya storregionerna har skapat stor debatt. I går sände Thomas Nordegren och Louise Epstein från Sveriges Radio P1 direkt från Halmstad.

I går, torsdag den 17 mars sände Nordegren och Epstein från Sveriges Radio P1 direkt från Halmstad.
Det 28 minuter långa inslaget handlar om Hallands motstånd till förslaget från regeringen att dela in Sverige i sex storregioner.

Programmet gästades bland annat av lokaljournalisten Bengt Hylén och av regionrådet Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) som är skeptisk till den nya indelningen och säger att det  är svårt att övertyga hallänningarna om att ingå i en ny superregion.

Regeringens utredare Kent Johansson deltog från en studio i Jönköping och försvarade förslaget. Han menar att det bara är en administrativ förändring och att Halland och hallänningarna kommer att finnas kvar.

Lyssna på nyhetsinslaget på Sveriges Radio P1