Toppbild

Handledarutbildning ASF

Katrinebergs folkhögskola anordnar under höstterminen 2016 en handledarutbildning för verksamma inom arbetsintegrerade social företag.
Utbildningen genomförs på deltid och omfattar sex tillfällen på skolan.
Den 2 juni erbjuds en informationsträff om utbildningen.
Mer om utbildningen kan du läsa här

- Dokument - "Information Handledarutbildning (PDF-dokument, 303 kB)"
- Dokument - "Preliminär kursplan (PDF-dokument, 132 kB)"

Katrinebergs folkhögskola - en av landets äldsta folkhögskolor.
Vi medverkar till människors utveckling i ett hållbart samhälle!

På Katrineberg hittar du det du är bra på. Det spelar ingen roll vilken kurs du går hos oss, målet är alltid detsamma: Att bli klokare på sig själv, livet och världen. Vi är med dig och skapar viktiga verktyg för dina framtidsplaner.

Om du är filmnörd,  idrottsfreak, teatergalen eller vill komplettera dina gymnasiebetyg och förbereda dig inför högre studier är Katrineberg något för dig. För mångfalden är stor på vår skola och chansen till möte med nya vänner är i princip obegränsad. Det finns bara ett viktigt krav och det är att det hänger på dig och din aktiva medverkan.

På Katrineberg är samtalet och den studerandes aktiva deltagande i gruppen utmärkande. Vi strävar efter att ha små och väl sammanhållna studiegrupper. Ibland förekommer det att man studerar  ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag. Katrinebergs Folkhögskola har också möjlighet till internatboende, vilket skapar social gemenskap och gör folkhögskoletiden till en unik upplevelse. I samtal och diskussioner på fritiden fördjupas de kunskaper som undervisningen ger.

För att bli antagen till Katrineberg måste Du ha fyllt lägst 18 år det året studierna börjar. Någon övre åldersgräns finns inte och undervisningen är kostnadsfri. Elever som bor på skolan betalar en internatavgift. I avgiften ingår måltider och rum med internetuppkoppling. De flesta kurserna är CSN-berättigade.

Tidningen Inifrån

Här kommer första numret av tidningen "Inifrån" som är gjord av deltagare på folkhögskolor till deltagare på folkhögskolor.
Idén föddes förra hösten: varför finns det ingen plats där vi som går på folkhögskola kan skriva om vår verklighet, våra tankar, lösningar och problem?
Nu, ett halvår senare, lanserar vi därför Inifrån – tidningen för oss på folkhögskola!

Det här är alltså en tidning för och av deltagare på folkhögskolorna. Här skriver vi själva om det som vi tycker är viktigt.

http://www.inifran.nu/

Vandrarhem

Vårt vandrarhem är öppet sommartid, 27 juni -  14 augusti 2016.
Boka rum på telefon 0346-575 00. Priser och information hittar du här.

Klicka på loggan om du vill läsa mer om Katrinebergs Erasmus projekt