Filmläger för dig som är 11-14 år

Lär dig göra film och ha kul tillsammans på höstlovet i fyra dagar!
Filmlägret hålls på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro utanför Falkenberg 30 okt - 2 nov 2017,
det blir tre övernattningar och många roliga aktiviteter. Inga förkunskaper behövs,
vi lär dig allt om hur man gör och hur dina filmer kan bli ännu bättre.

Läs mer här

Handledarutbildning ASF

Välkomna att ansöka till utbildningen Handledare ASF steg 2!
Utbildningen genomförs vid Katrinebergs folkhögskola.

Start den 18 oktober, Mer information om kursdatum etc. finns i dokumentet som du hittar här. (Word-dokument, 19 kB) (PDF-dokument, 345 kB)

Ansökningsblankett (PDF-dokument, 136 kB)

Mer om utbildningen kan du läsa här

Information (PDF-dokument, 159 kB)

 

Läsårstider

Läsåret 17/18
170821-171221
180110-180601

Katrinebergs folkhögskola - en av landets äldsta folkhögskolor.
Vi medverkar till människors utveckling i ett hållbart samhälle!

På Katrineberg hittar du det du är bra på. Det spelar ingen roll vilken kurs du går hos oss, målet är alltid detsamma: Att bli klokare på sig själv, livet och världen. Vi är med dig och skapar viktiga verktyg för dina framtidsplaner.

Om du är filmnörd,  idrottsfreak, teatergalen eller vill komplettera dina gymnasiebetyg och förbereda dig inför högre studier är Katrineberg något för dig. För mångfalden är stor på vår skola och chansen till möte med nya vänner är i princip obegränsad. Det finns bara ett viktigt krav och det är att det hänger på dig och din aktiva medverkan.

På Katrineberg är samtalet och den studerandes aktiva deltagande i gruppen utmärkande. Vi strävar efter att ha små och väl sammanhållna studiegrupper. Ibland förekommer det att man studerar  ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag. Katrinebergs Folkhögskola har också möjlighet till internatboende, vilket skapar social gemenskap och gör folkhögskoletiden till en unik upplevelse. I samtal och diskussioner på fritiden fördjupas de kunskaper som undervisningen ger.

För att bli antagen till Katrineberg måste Du ha fyllt lägst 18 år det året studierna börjar. Någon övre åldersgräns finns inte och undervisningen är kostnadsfri. Elever som bor på skolan betalar en internatavgift. I avgiften ingår måltider och rum med internetuppkoppling. De flesta kurserna är CSN-berättigade.

Tidningen Inifrån

Här kommer första numret av tidningen "Inifrån" som är gjord av deltagare på folkhögskolor till deltagare på folkhögskolor.
Idén föddes förra hösten: varför finns det ingen plats där vi som går på folkhögskola kan skriva om vår verklighet, våra tankar, lösningar och problem?
Nu, ett halvår senare, lanserar vi därför Inifrån – tidningen för oss på folkhögskola!

Det här är alltså en tidning för och av deltagare på folkhögskolorna. Här skriver vi själva om det som vi tycker är viktigt.

http://www.inifran.nu/

Klicka på loggan om du vill läsa mer om Katrinebergs Erasmus projekt