Film- och manuskurs för vuxna, 11-14 juni

Vi arbetar med analys av film och manus i en avvägd mix av korta film- och skrivövningar i syfte att skapa förståelse för filmens struktur, dramaturgi och uppbyggnad. Inga förkunskaper krävs.

Vi ser massor av film, kort– dokumentärer– och spelfilm, som vi analyserar och diskuterar i syfte att ge en fördjupad förståelse för hur man tänker och jobbar med sin film, sina karaktärer och manuset.
Vi arbetar med analys av film och manus i en avvägd mix av korta film– och skrivövningar i syfte att skapa förståelse för filmens struktur, dramaturgi och uppbyggnad.

Inga förkunskaper krävs.

Under kursen tittar vi också på hur bild, bildutsnitt, riktningar m.m påverkar vårt sätt att se på filmen, både i teori och med praktiska övningar. Sitter du på en filmidé så får du här chansen att utveckla och få feedback på den.

Vi gästas under kursen av Anna Eriksson, regional utvecklare av film i Halland.

Vi börjar måndagen den 11 juni kl. 09.30 med anmälan och förmiddagskaffe, och kursen beräknas sluta torsdagen den 14 juni kl. 15.00. 
Kostnad för kursen är 2.420 kr, vilket  inkluderar helpension.
Väljer du att inte bo på skolan är priset. 1.050 kr.

Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon 0346-575 00  eller kursledarna Anders Ahlberg 073-356 69 87  eller Thomas Möller  070-415 21 90.

Sista ansökningsdagen är 11 maj