Filmlinjen

Välkommen till filmlinjen. Här hittar du först och främst en grupp människor som precis som du letar efter likasinnade att få göra och leva film tillsammans med under 1 eller 2 år.

Filmlinjens ettåriga grundutbildning fokuserar på filmiskt berättande och produktion. Grundläggande handledning inom regi, manus, foto, ljus, ljud och redigering, varvas med praktiska övningar och inspelningstillfällen där du ges möjlighet att undersöka och utveckla ditt personliga berättande.

Genom studiebesök, gästföreläsare och möjlighet till praktik får du som deltagare inblick i filmbranschen.

Utbildningen lägger stor vikt vid samarbete och förmågan att kommunicera en vision.

 Filmlinjens andra år är en fortsättning på filmlinjens grundutbildning eller motsvarande. Utbildningen syftar till att ge deltagaren fördjupade kunskaper i filmproduktion och att fortsätta utveckla sitt personliga berättande. Påbyggnadsåret är ett produktionsår där alla deltagare ges möjlighet att skriva manus och regissera en större produktion, samt arbeta i flera olika teamfunktioner. Varvat med filmproduktion och gästföreläsare fokuserar utbildningen på manusutveckling, regi, filmanalys och redigering.

Under andra året finns möjlighet till en längre praktikperiod samt fördjupning inom specifika områden och längre samarbeten med deltagarna på skolans skådespelarlinje.

ANSÖK SENAST 10 MAJ 2019

Antagningsregler (PDF-dokument, 493 kB)

  " Katrineberg folkhögskola gav mig tid att tänka och lära känna mig själv lite bättre. Det uppstod något slags magi."

Ivica Zubak, regissör Måste Gitt