Ansökan

Ansökning fram till den 10 maj.


Ett annat alternativ är att du själv kan ladda ner ansökningshandlingar genom att klicka på länkarna nedan. Ta hem blanketten till din dator och skriv ut den så får du den uppsättning ansökningshandlingar skolan brukar skicka ut vid förfrågan.

Ansökan ska göras genom ett personligt brev med två referenser, gymnasiebetyg, samt Katrinebergs folkhögskolas standardformulär som du kan ladda ner via länken nedan.

Till ansökan vill vi även att du bifogar en idé till en film du skulle vilja göra. Beskriv kortfattat (max ett halvt A4) vad filmen ska handla om.

Vi vill även att du nämner en eller ett par filmer du gillar och att du kortfattat beskriver varför du tycker de filmerna är bra, varför den/de betyder något för dig. Max en halv A4.

Uttagna kallas till intervju en dag under perioden 15-17 maj 2017.
Ansökningarna läses av filmlärarna samt två elevrepresentanter. Störst hänsyn tas till det personliga brevet samt filmidén. Vi tittar även på betyg och då framförallt närvaro i tidigare skolsituationer.

Vi ringer alltid referenser. Om den sökande gått på skola där vi eventuellt känner hans/hennes lärare ringer vi också ofta dem.

Besked om antagning lämnas i mitten på juni. Eventuella reserver antas löpande vid eventuella avhopp vid kursstarten.

Besök oss gärna!

Alla som önskar är välkomna att besöka skolan! Ett personligt besök gör det alltid lättare att bedöma hur det kan vara på vår filmlinje och på skolan.

Vill du veta hur det konkret fungerar på filmlinjen? Vi kan ta emot praktikanter i samband med våra elevprojekt. Detta sker i begränsad utsträckning, men du får gärna komma med en förfrågan!

Om du antas till Filmlinjen får du mera information från oss.