Vad utbildas du till?

Många av våra deltagare söker vidare till högre utbildningar, såsom Dramatiska Institutet, Filmhögskolan i Göteborg, Danska Filmskolan, eller andra utländska universitet, med de filmer de producerat under skoltiden här. Andra av våra studenter söker vidare till Filmarbetarutbildningen, eller arbetar som assistenter för att komma vidare som exempelvis b-fotografer, inspelningsledare, produktionsledare eller dylikt. Några startar eget, exempelvis som frilansfotografer, ljudtekniker, regissörer, klippare.

NÅGRA GAMLA ELEVER - VAD GÖR DE IDAG?

 
Exempel:
Anders Ahlberg — regissör, fotograf, producent
Sebastian Amundsen - filmklippare
Jonathan Blom Ramel — regissör och revymakare
Kine Boman — regissör, dokumentärfilmare
Jesper Van Dongen — ljudtekniker
Helena Ekre — filmare, klippare
Robin Färdig — regissör, manusförfattare
Johanna Ginstmark — manusförfattare
Ida Hansen — går sista året på ljudutbildning på Dramatiska Institutet
Peter Henningsson — producent, manusförfattare Fish and Elephant productions
Mats Holmgren — Digital colourist, Chimney Pot
Ebba Holmqvist — frilansfilmare
Janne Kokki - elassistent
Nikolas Kolovos - regissör
Haukur Magnusson - steadycamoperatör
Kalle Olsson - ljudtekniker
Reza Parsa - regissör
Ilona Pettersson - ljuddesigner
Anna Suarez von Ahlfeld - C-fotograf
Iain Williamson — regissör, manusförfattare Fish and Elephant productions
Iviza Zubac - regissör
Anna Östh — regissör, manusförfattare

 

GAMLA ELEVER - VAD MINNS DE AV KATRINEBERG?


Röster från fd elever:

Det var när jag läste på Katrinebergs folkhögskola som jag lärde mig grunderna inom film och TV. Det var en rolig och lärorik tid där vi hade tillgång till utrustning och lokaler dygnet runt under alla veckans dagar. När vi sen hade praktik fastnade jag för det som idag är mitt yrke - klippning.

Sebastian Amundsen - Filmklippare
Elev 1996-97

 

Filmutbildningen på Katrinebergs Folkhögskola är en fantastisk möjlighet eftersom man både lär sig grunderna i filmskapandet och får chansen att arbeta praktiskt inom så många olika områden. Sedan jag avslutade mina filmstudier på Katrineberg har jag arbetat professionellt med film.


Kine Boman - Producent & regissör
Elev 2000-2001

 

Mitt år på Katrineberg blev starten för mitt arbete med film. Jag kommer från Småland och bodde på skolan. Det var ett jättekul år och jag trivdes väldigt bra. Det var roligt och träffa alla dessa olika typer av människor och utbildningen gav mig mycket. Vårt slutarbete, `Mr Parkers Law´, finns väl fortfarande att beskåda… Efter Katrineberg gick jag Stockholms filmskola och jobbar nu med film, bland annat som fotograf och fotoassistent på olika filmproduktioner. Jag har fortfarande kontakt med en del folk på skolan, bland annat min filmlärare Thomas Möller.


Mats Holmgren, Digital colourist, Chimney Pot
Elev 1992 – 1993

 

Det hela började att jag för första gången hörde hur det låter när det blåser, och jag började tänka på och minnas min förflutna från en annan vinkel. All krig i fd Jugoslaven, barnhem i Polen, sen Örebroförort blev något som gjorde mig idérik och full av entusiasm. Med andra ord: Katrineberg folkhögskola gav mig tid att tänka och lära känna mig själv lite bättre. Det uppstod något slags magi.


Ivica Zubak  www.zubak.se
elev 2000 - 2002

 

Tiden på Katrinebergs folkhögskolas kreativa miljö var ett fundamentalt äventyr i mitt liv. Den var av avgörande betydelse för min utveckling och mognad. Där fick jag upp ögonen för film. Där träffade jag kärleken. Där bestämde jag mig för att bli filmregissör. Det var en härlig och fascinerade tid som jag tänker tillbaka på med rörande entusiasm.

Nicolas Kolovos, Filmregissör
Elev 1997-1998