Vad du kan göra på din fritid

styrketräning av tricepsmuskler

Här finns en hel del att göra på fritiden. Skolans lokaler står till ditt förfogande.

Lärarna ordnar kvällsaktiviteter och inte bara "pluggkvällar". Du som internatdeltagare är med och bestämmer. Aktiviteter som ordnas är bland annat grillkvällar, shoppingturer, bakning, hantverksaktiviteter, loppmarknad, femkamp, filmkvällar, gemensamma utflykter till simhallar med mera. Du som deltagare kan också starta och bjuda in till egna aktiviteter som idrottsturneringar, körsång eller kanske en kurs i magdans?

Bredband och bibliotek
På skolan finns ett gemensamma sällskapsrum med TV, sällskapsspel och biljard. Skolans bibliotek hittar du runt om i korridorena. Du har också tillgång till datorer med bredbandsuppkoppling.

Motion och rekreation
På skolans finns bastu med dusch, ett gym och en danssal. Du kan bland annat gympa gratis kvällstid. Vi har ett motionspass på måndagar med instruktör från ÅSAKroppsfysik:

  • Kl. 18-19 - Yoga

ÅSA IF heter idrottsföreningen i Åsa och innefattar fotboll, innebandy och bordtennins.

Storstaden in på knutarna
Närheten till tre stora städer (Göteborg, Kungsbacka och Varberg)  underlättar också när du ska hitta på saker att göra på fritiden. På 20 minuter med buss är du i Kungsbacka. Med tåg och buss tar det 60 minuter till Göteborgs centrum. På hemsidorna för Västtrafik och Hallandstrafiken finns det reseplanerare som hjälper dig med din resa.

Havets alla möjligheter
Skolans omgivningar erbjuder fantastiska möjligheter till både vind- och kitesurfing. Vindsurfarna brukar blåsiga dagar synas utanför Bråtaviken rakt väster om skolan och kitesurfarna brukar hålla till i Landabukten någon kilometer söderut.

I vikarna kring skolan kan man fiska, och på skolan har vi fiskeutrustning för utlåning. På promenadavstånd fångar man öring, plattfisk och makrill från land. I området finns eftertraktade sportfiskar som havsabborre och tjockläppad multe. Halland är i fiskesammanhang mest känt för sitt fina laxfiske. Det finns ett dussintal vattendrag med lax och över 30 åar och bäckar med lekande öring. Är man intresserad av havsfiske från båt finns goda förutsättningar även för det.

Samhället Åsa
Åsa samhälle har också en del att erbjuda i form av affärer, restauranger och annan service. Om skolans bibliotek inte har den bok du önskar läsa så finns det ett större bibliotek i Åsaskolan. Blir du sjuk så finns det en vårdcentral och ett apotek i Åsa och folktandvården hittar du också i samma byggnad som Åsa Vårdcentral. Behöver du skicka brev/paket eller köpa kontantkort förr buss/tåg finns den servicen hos Godisbutiken Lollipop . Bankomat finns i Åsa centrum men tillgång till bankkontor finns närmast i Kungsbacka.