Bo på internatet

Du kan bo på internatet medan du pluggar. Att bo på internat gör det möjligt att skapa livslånga vänskapsband eftersom du bor i ett kollektiv. Det betyder att visa omsorg och hänsyn till varandra, men också att ha goda kamrater i rummet intill.

internatelever samtalar i dagrummetPersonal på internatet

Freddie Roth och Ulrika Mjölnevik är en del av skolans deltagarstödsteam och är ansvariga för skolans internat. Du kan vända dig till dem om du exempelvis har frågor kring ditt boende och/eller fritidsaktiviteter.  Du träffar dem  säkrast på onsdagar kl. 10.20.10.40 då deltagarstödsteamet har kontorstid (de finns i A-huset).

En deltagares berättelse - Om att bo på Löftadalens internat

Jag tänkte berätta lite om hur det är att bo och leva som internatelev och ge er som funderar på att flytta hit en fingervisning om hur livet är som internatelev.

Visst kan jag erkänna att det kändes lite läskigt att flytta hundra mil hemifrån med endast två resväskor, men efter att ha bott på skolan i snart ett år känner jag att jag gjorde rätt val.

I hyran man betalar ingår det tre mål mat om dagen och oj vilken mat! Inget halvfabrikat så långt ögat når. Skolans underbara restaurangpersonal lägger ner både kropp och själ så att matgästerna ska få en trevlig matupplevelse. Som vegetarian kan jag bara prata för den vegetariska maten och den är superb! Några klagomål från köttätarnas sida hör jag aldrig.

Om köket är öppet på helgerna får internateleverna beställa mat mot en kostnad. Vill man göra egen mat finns det tillgång till kök med spis, mikro, kyl och frys på de flesta elevboenden. Internatet har såklart tvättstugor som man kollektivt delar på.

På internatet bor man tätt med flertalet människor, man blir som en familj. Du kan finna fantastiska vänner som kommer att står dig nära, kanske du rentav finner kärleken? (under året som gått har flera kärlekspar blommat upp).

På kvällarna finns det möjlighet att hitta på olika aktiviteter. Gillar man fiske är Åsa den rätta orten. Är man som jag, en bastuälskande finska, finns det möjlighet att basta inte bara en gång i veckan utan flera gånger!

Är du motionsgalen? Inga problem, det finns möjlighet att antingen utnyttja skolans gym, delta i skolans motionspass eller promenera i strandmiljö. Det är lätt att fylla hela veckan med aktiviteter om du inte har läxor att göra! Vill man se något annat än skolan går det bra bussförbindelser till närliggande stad, som i detta fall är Kungsbacka eller så kan du åka vidare till Göteborg. Det finns en internatföreståndare, Freddie, som hjälper en om det uppstår problem. De arrangerar även olika aktiviteter på kvällarna som exempelvis bowling, paintball eller för den som gillar att shoppa: Resor till Gekås i Ullared.

Gör du som jag och väljer att studera och bo Löftadalens folkhögskola. Då kommer du att få en underbar studiemiljö med kompetenta lärare, bli serverad högkvalitativ mat och ha ett stenkast till en fantastisk havsmiljö eller till storstadsvimlet. Gör din studietid till en upplevelse och välj folkhögskolan vid havet!

 

Minna

internatelever i köket på "Skutan"

Bilden visar Skutans kök och allrum.


Boendealternativ

Bryggan
På Bryggan bor man fyra personer i var sitt enkelrum. Det finns två duschar och två toaletter i varje Brygga. Utanför enkelrummen finns ett mindre gemensamt utrymme med soffa och pentry. Det finns totalt 26 enkelrum på Bryggan. Kostnad - se prislistan.

Piren
På Piren bor du i ett enkelrum. Du delar dusch och toalett med din granne. Det finns ett vardagsrum och kök som är gemensamt för alla boende på Piren. Det finns totalt 20 stycken enkelrum på Piren.  Kostnad - se prislista. 

Skäret
9 dubbelrum med hög standard - arbetsplats, datakommunikation och dusch/toalett i rummet. Två av rummen har dessutom specialinredning (elevarbeten 2015). Kostnad - se prislista.

Bryggan, Piren och Skäret  finns i skolbyggnaden.

Skutan
På Skutan bor du i ett enkelrum. Du delar dusch och toalett med din granne och det finns 22 stycken enkelrum på Skutan. Ni delar vardagsrum, kök och tvättstuga. Skutan ligger på skolans område. Kostnad - se prislista.

Kajutan
20 enkelrum med hög standard - arbetsplats, datakommunikation och dusch/toalett i rummet. Kök och vardagsrum finns på internatboendet. Detta är ett alkoholfritt boende, samt tyst boende efter kl 22.00. Kostnad - se prislista.