12-20 juni Sommarkurs för dig med afasi

Kursen är för Dig som vill bli stimulerad och utbyta erfarenheter med likasinnade, lära dig något nytt, få lite sol på näsan och göra utflykter.

Målet är att Du ska åka hem starkare, gladare och rikare på upplevelser än när Du kom.

Kursen innehåller bland annat erfarenhetsutbyten, studier, estetiska aktiviteter, musik, studieresor, god mat och givetvis samtal om sådant som är viktigt i livet.

bilder på Löftadalens folkhögskola - nutid och dåtid

Kursen startar på tisdagen med lunch och introduktion. Vårt schema är anpassat så vi kan samla ihop de intryck och reflektioner som vi får, men också  ta välbehövliga pauser. Våra dagsutflykter sker med buss. Kursen avslutas på onsdagen vid lunchtid.

Viktig information till dig som söker till kursen

Vi vänder oss till Dig som någorlunda klarar av eget boende. Skolan förfogar endast över 3 handikapputrustade rum. Vi har lokaler i olika plan och en hel del långa korridorer. Hiss finns. Vår nya matsal är handikappanpassad.

Använder Du mediciner av något slag vill vi gärna att Du medför doseringslåda.

Två assistenter kommer att anställas som arbetar omlott under dagtid. Skolan är dock inte bemannad med personal nattetid och rummen är inte utrustade med larm.

Kostnader (Priset är från 2017. En viss justering av priset kan komma att göras)

Du betalar själv 245 kr/dygn alltså 1960 kr, samt 540 kr för utflykterna, totalt 2500 kr.

Kost och logi kostar 650 kronor per dygn. För att täcka största delen av dessa kostnader söker Afasi-föreningen och folkhögskolan internatbidrag och korttidsstudiestöd (för inkomstbortfall) för kursdeltagare som är under 65 år. Vi söker detta gemensamt för alla i gruppen som är berättigade till detta bidrag.

Du har också möjlighet att söka bidrag för att täcka internatkostnaderna från ditt eget landsting eller kommun om du är över 65 år eller om du redan utnyttjat dina 12 möjliga dagar för internatbidrag från CSN.

Anmälan: senast 30 mars 2018
Vi kommer att skicka anmälningsblanketter till Afasiföreningarna i Halland och Västra Götaland. Hör av Dig om Du tillhör en annan Afasiförening så skickar vi en blankett så snart den är klar.

Har du några frågor

är du välkommen att ringa oss på Löftadalens folkhögskola, 0340-58 18 00.
Det går även att skriva till oss på: loftakonferens@regionhalland.se

Du kan också kontakta:

AFASIFÖRENINGEN i HALLAND
Nässjögatan 10, 302 47 Halmstad
tel 035-15 22 81, fax 035-15 22 86

AFASIFÖRENINGEN i GÖTEBORG (VÄSTRA GÖTALAND)
Vegahusen, Vegagatan 55, 413 11 Göteborg
tel/fax 031-12 17 06