30 juli - 3 aug - Akvarell för nyfikna

exempel på akvarellmåleri

Välkommen till fem dagar kring akvarellfärgens tekniker och material. Det här är en kurs där kravlösheten och nyfikenheten står i centrum och den passar dig som är nybörjare. Vana vid teckning eller annat måleri är en bra grund att ha med sig men inte nödvändigt.

Ansök senast: 30 april

Kostnader:  4.800 kr kost och logi, 3.900 kr utan logi. Materialkostnad tillkommer.

material till akvarellmåleri

 

Material du behöver ha med dig:


Du kan hitta bra material på In-Ex:
http://www.in-exfarg.se/
i Göteborg.
På nätet kan du även beställa hos IB Wahlströms: www.ibwahlstrom.se
 eller hos ZinkVit:
http://www.zinkvit.se.
 
Läs mer om material och tekniker på Winsor&Newtons hemsida: http://www.winsornewton.com

Akvarellblock

Det finns fine/rough, (kallpressat/varmpressat) tyska, franska, svenska, engelska papper. Utgå från minst 300g i tjocklek, mellanstort är att föredra (ca A4). Block är enklast.

Penslar i olika storlekar, fasoner och kvaliteter

Komplettera gärna mårdhårspenseln/syntetpenseln med franska akvarellpenslar eller kinesiska tuschpenslar som målar flödigt. Både runda och platta penslar är bra att ha. Även tandborstar och vanliga moddlare är bra att stänka och väta papper med.

Akvarellfärger

Köper man exempelvis i flaska, i tub, i "large pan", helkopp eller halvkopp. Du väljer utifrån hur du målar. Är du helt nybörjare så kan du hitta en bra startlåda för runt 500kr med Winsor&Newtons Artistkvalitet eller St. Petersburgs White Nights i tuber för runt 200kr.

Du behöver sex primärfärger; en varm och en kall av varje primär (gul, röd, blå). Lägg gärna till gulockra, bränd umbra och en Payne's Grey eller Neutral tint. Visar du det här för expediter i en konstnärsaffär så kan de hjälpa dig om du har en gammal låda hemma som du ska komplettera.

Övrigt

Du behöver även ta med dig; en liten natursvamp och hushållspapper/tygbitar för att kunna torka bort överflöd från papperet, hårtork om du vill torka bilderna snabbare och palett för färgblandning om du inte har en låda med lock som går att blanda i. En liten sprayflaska; typ atomizer för att väta färger och papper med är bra att ha.

Detta kan du inte vara utan

  • pappersklämmor att fästa papper med
  • små burkar med lock för vatten när vi går ut
  • skissblock/ritblock och pennor att skissa med

Avbokningsregler:

Ansökan är bindande. Om du behöver boka av kursplatsen gäller följande:

  • Avbokning senare än 20 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften.
  •  Avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras 30% av kursavgiften.
  • Om du har läkarintyg på att du inte kan genomföra kursen tar vi inte ut någon avgift.
  • Om kursen måste ställas in på grund av för få anmälda hör vi av oss så fort vi vet, dock senast 30 dagar före kursstart.

Länk till ANSÖKAN!

OBS! Ansökan inleds med en inloggningsfunktion där e-post är ditt användarnamn och du ska också hitta på ett lösenord som du kommer ihåg.