12-20 juni Sommarkurs för dig med afasi

Kursen är för dig som vill bli stimulerad och utbyta erfarenheter med likasinnade, träna din kommunikativa förmåga och lära dig något nytt.

Målet är att du ska åka hem starkare, gladare och med ett rikare liv.

vägskylt vid Löftadalens folkhögskolas grind, text lyder livetKursen i år kommer att innehålla kommunikationsträning, estetiska och praktiska aktiviteter. Vi kommer även att träna vårt minne med hjälp av musik, film och erfarenhetsutbyten. Givetvis kommer vi också att samtala om sådant som är viktigt i livet, här och nu.

Årets tema är: LIVET

Kursen startar på tisdagen med lunch och introduktion. Vårt schema är anpassat så vi kan samla ihop de intryck och reflektioner som vi får, men också  ta välbehövliga pauser. Våra studiebesök sker med buss. Kursen avslutas på onsdagen vid lunchtid.

Viktig information till dig som söker till kursen

Vi vänder oss till dig som någorlunda klarar av eget boende. Skolan förfogar endast över 3 handikapputrustade rum. Vi har lokaler i olika plan och en hel del långa korridorer. Hiss finns. Vår nya matsal är handikappanpassad.

Använder du mediciner av något slag vill vi gärna att du medför doseringslåda.

Två assistenter kommer att anställas som arbetar omlott under dagtid. Skolan är dock inte bemannad med personal nattetid och rummen är inte utrustade med larm. Sängarna saknar grindar.

Du betalar själv 260 kr/dygn alltså 2080 kr, samt 570 kr för utflykterna, totalt 2650 kr.

Kost och logi kostar 690 kronor per dygn. För att täcka största delen av dessa kostnader söker Afasi-föreningen och folkhögskolan internatbidrag och korttidsstudiestöd (för inkomstbortfall) för kursdeltagare som är under 65 år. Vi söker detta gemensamt för alla i gruppen som är berättigade till detta bidrag.

Du har också möjlighet att söka bidrag för att täcka internatkostnaderna från ditt eget landsting eller kommun om du är över 65 år eller om du redan utnyttjat dina 12 möjliga dagar för internatbidrag från CSN.

vägskylt med texten framtiden nästa avfartAnsökan: senast 16 mars 2018
Vi kommer att skicka anmälningsblanketter till olika Afasiföreningar i bland annat Halland och Västra Götaland med flera i södra Sverige. Hör av Dig om Du tillhör en annan Afasiförening och önskar information.

Har du några frågor

är du välkommen att ringa oss på Löftadalens folkhögskola, ring 0340-58 18 00 och välj alternativ 1.
Det går även att skriva till oss på: loftakonferens@regionhalland.se

 Du kan också kontakta:

AFASIFÖRENINGEN i HALLAND
Nässjögatan 10, 302 47 Halmstad
tel 035-15 22 81, fax 035-15 22 86

AFASIFÖRENINGEN i GÖTEBORG (VÄSTRA GÖTALAND)
Vegahusen, Vegagatan 55, 413 11 Göteborg
tel/fax 031-12 17 06
e-post: afasigbg@telia.com

bilder på Löftadalens folkhögskola - nutid och dåtid