Lärare under "Dansen som konstform" 2018

Lena Cederwall Broberg

lena cederwall brobergLena Cederwall Broberg utbildade sig på Danshögskolan i Stockholm 1978–1981, varefter hon studerade Bournonville‐teknik på Bartholins balettskola i Köpenhamn. Samma år blev hon tilldelad Carina Ari stipendiet för unga dansare, vilket tog henne till Spanien där hon studerade flamenco. Några år senare fördjupade hon sina kunskaper i den klassiska balettens Cecchetti‐teknik och RAD baletteknik. 2004 utbildade hon sig till koreolog vid Benesh Institute RAD i London. För närvarande undervisar hon och är konstnärlig ledare för dansutbildningen på Löftadalens Folkhögskola.

Lena har arbetat som dansare och koreograf i familjeföreställningar, samt som repetitör på GöteborgsOperan, Regionteater Väst, Danscentrum Väst och Svenska Balettskolan. 2001–2009 var hon Ivo Cramérs koreografassistent och 2006 konstnärligt ansvarig för instuderingen av Fader Vår, då Ivo var hedersgäst på Dansbiennalen i Göteborg. Lena förvaltar nu en stor del av hans koreografier och forskningsmaterial, samt hela hans kostymförråd. Hon ger även föreläsningar och workshops för professionella och dansstuderande som vill arbeta med Ivo Cramérs repertoar. Lena arbetar också som repetitör för Nordic Baroque Dancers.

Sofia Barkevall

sofia barkevallStretch innebär att förlänga och ge avslappning och syre till sina muskler. Fördelarna är många, ökad blodcirkulation, förebyggande och återhämtning vid skador. Lösa muskler hindrar sträckning och stukning vid fysiskt arbete.

Förlängning av muskler ger också en bättre hållning och större rörlighet i dina leder. Vi har alla olika kroppar och olika ställen som är korta eller gör ont. Fokus på stretchen ligger på muskler och fascia (det skyddande lagret runt ben och muskler och leder).

Sofia Barkevall gick ut danshögskolans pedagoglinje i Stockholm 2002 och har arbetat som danspedagog och administratör på Löftadalens Folkhögskola sedan 2003.

När hon arbetade med spänningarna i hennes egen kropp blev hon intresserad av stretch och massage som ett användbart verktyg. År 2009 studerade hon till massageterapeut och 2012 vidare till medicinsk massageterapeut och har även arbetat som det sedan dess.

Malin Zaki

malin zakiMalin Zaki är född i Kanada av Svensk‐Egyptiska föräldrar men har gått i skola i Sverige och är utbildad på Balettakademien i Göteborg. 1992 flyttade hon till New York och fick ett stipendium på Steps on Broadway och studerade sedan på Alvin Ailey School Of Dance och på Broadway Dance Center.

Hon har arbetat för Cecilia Martha's Contemporary Jazz Company och blev medlem i The Hip Hop Technicians. Malin har uppträtt ett flertal gånger på Apollo Theater i Harlem samt jobbat och turnerat med artister som Aretha Franklin och Crystal water och Xscape. Hon har koreograferat årets musikal Hair på Göteborgsoperan. Hon har även koreograferat och co producerat de tre senaste succéshowerna på Parklane och ett flertal tv‐produktioner som Kniven i hjärtat, Doobidoo, och låten Hero‐ Charlotte Perrellis Bidrag i Eurovision 2008.

En naturlig del i Malins karriär är undervisning. Hon har skapat dynamiska dansklasser och workshops. Hon har undervisat i Street, Hip Hop och Contemporary Jazz på b.la Broadway Dance Center, Dance Space, Perry Dance Alvin Ailey i NYC, Balettehögskola och Baardar Dans Akademiet i Oslo, PAS på Dansforum, Artisten och Balettakademin i Göteborg.

Malins energi och tillvägagångsätt utvecklar dansarens prestanda, musikalitet och showmanship. Hon lär sina elever att närma sig arbetet med fokus, avsikt och passion!

Gunilla Hammar

gunilla hammarGunilla har en bakgrund som solistdansare i Cullbergbaletten. Mellan åren 1987 till 2005 turnerade hon världen över och dansade i de flesta baletter på repertoaren i koreografi av Mats Ek, Jiri Kylian, Ohad Naharin, William Forsythe med flera. Hon har även medverkat i SVTs filmatiseringar av Svansjön, Carmen och Törnrosa.

Efter sina år i Cullbergbaletten har hon arbetat som frilansande dansare, danspedagog, pilatesinstruktör, repetitör och koreografassistent på bland annat Kungliga Operan och Dramaten.

Hon har varvat sitt eget dansande med att undervisa och har en danspedagogexamen från DOCH med inriktning klassisk balett. Sin pilatesinstruktörsutbildning tog hon på Stockholms Pilates Center i Matwork och Reformer.

Sina erfarenheter av undervisning har hon från yrkesutbildningarna vid DOCH, Balettakademien, DansCenter, Base23 samt proffs- och companyklasser m.m. Hon ger även fristående workshops i repertoar.

Gunilla undervisar allt från klassisk balett, modern repertoar, stabilitetsträning, pilates, samt utarbetat en kroppsträning för skådespelare. Alltså ett brett spektrum av nivåer och genrer.

Monica Milocco

monica miloccoMonica Milocco har varit dansare på GöteborgsOperan i över 20 år och var mellan 2012‐2017 ansvarig för GöteborgsOperan Skapa/Dans. Sedan januari 2017 är hon konstnärlig ledare på Regionteater Väst.

Under sina år som dansare arbetade hon med många framstående koreografer och gjorde flera soloroller. Hon har även själv koreograferat, bland annat Marilyn Monroe, Jultraditrion och Rigoletto. I arbetet med Skapa/Dans så har hon bl.a. gjort Sagofoajéer, arbetade med Benke Rydman i samband med Eldfågeln och utbildat lärare i projektet Dansmakarna.

Monica Milocco har även frilansat som både dansare och koreograf på bl.a. Malmö Opera och undervisat på yrkesutbildningar, för dansensembler med mera.

Sedan 2013 har hon en adjunktstjänst på Högskolan för scen och musik där hon har bl.a. musikalstudenterna och operastudenterna i dans. Hon är även med och bygger upp danslärarprogrammet som startade hösten 2016.

På morgonklasserna så kommer Monica att ge en balettinspirerad funktionell klass med inslag av improvisation.

Gustav Borehed

Gustav BorehedGustav är utbildad på Performing Arts School i Göteborg samt "Professional Tap Training Program" på Escola Luthier d'Arts Musical i centrala Barcelona.

Han har medverkat i uppsättningar som: "Pippi Långstrump på de sju haven" på Lerbäcks Teater, "Crazy For You" på GöteborgsOperan samt "Moustache, The Rhythm Musical" av Coco Comin på Teatre Apolo i Barcelona.

Gustav har även arbetat på Daftö Resort som showartist, skådespelare och trubadur. Han har koreograferat och medregisserat konserten "Project:Examination" tillsammans med stråkkvartetten MalvaKvartetten.

År 2016 mottog Gustav "Hjalmar Berglunds Revystipendium".