28 april 18.30 - Miss Kay tillbaka i Orissa

Bild på tre kvinnor från OrissaFöreläsning på Löftadalens folkhögskola - En spännande berättelse om livet och människorna i Orissa. För 50 år sedan mötte "Miss Kay", författarinnan Kaj Fölster, det fattiga ursprungsfolket i Orissa i nordöstra Indien. Hon återvände och berättar nu om hur liv och villkor har förändrats.

Måndag 28 april kl. 18.30 - Välkomna på kaffemingel och bildrik föreläsning!

Arrangörer: Åsa-Frillesås s-förening, Löftadalens folkhögskola och Kilwa-sällskapet

Om Åsa Kaj Fölster: Författare. Socionom (Socialinstitutet i Stockholm. Mastersexamen (Dehli, Indien). Ämbetsexamen (univeristetet i Göttingen, Tyskland). Född 1936.

Hennes senaste bok "Miss Kay - en ung kvinnas märkliga resa" (2008) är en berättelse om den resa hon som nittonåring gjorde med en lastbåt från Genua till Bombay, en resa som hon själv kallar en "mognadsresa". Boken bygger på femtio år gamla dagböcker.

Hon har varit bosatt i Tyskland, där hon arbetade för kvinnofrågor och socialpolitisk utveckling och var även politiskt aktiv. Hon var bland annat kommunpolitiker och jämställdhetsombud i delstaten Hessen. Hon har också haft en chefstjänst inom planeringssektorn på GTZ – en tysk motsvarighet till biståndsorganet Sida – och i arbets- och socialdepartementet i Hessen som ansvarig för socialförsäkringar och jämställdhetsfrågor. Numera är hon bosatt i Sverige men är aktiv över gränserna.