Bröderna Ljungberg tog makten över orden

Peter Ljungberg, LIVET-skylten, Stina Bergström och Thomas Ljungberg

"Vi har lärt oss mer på ett år på folkhögskola än vi gjorde på fyra år under gymnasietiden i Laholm", säger Peter Ljungberg, som tog examen på Löftadalens folkhögskola den 29 maj.

Tvillingarna Peter och Thomas har dyslexi och när de kom efter i skolarbetet under grundskolan och gymnasiet så var det inte roligt att gå dit - "Man kommer till en punkt när man inte bryr sig längre", säger Peter Ljungberg. Under skolavslutningen den 29 maj uppmärksammades att de båda bröderna haft 100% närvaro och de premierades med bok och diplom ur rektors hand.

Hjälpmedel såsom datorprogrammen Stava Rex och Spellright, tydlighet, förberedelser, struktur samt mindre elevgrupper, har hjälpt Peter och Thomas att skaffa sig de behörighetsgivande kurser som saknades för att kunna söka till högskolan.

Det märktes att tvillingarnas självförtroende ökade under året och de blev med tiden kända och omtyckta profiler på skolan. Tack Peter och Thomas och lycka till. Vi alla ser fram emot att få träffa er igen på Återträffen.

Läs här vad tidiningarna har skrivit om bröderna:

Laholms tidning 5 juni (PDF-dokument, 1,5 MB)

Hallandsposten 1 juni (PDF-dokument, 140 kB)