Finissage 19 maj kl. 18-20

Välkomna på Finissage* för elevutställningen ”Mer än tusen ord”!

Eleverna på Bild- Keramik- och Textil Konst och Formgivning visar konst, design och konsthantverk från årets studier.

Finissage program:

Kl. 18.00 finissagetal

Happening/uppträdande av elever från Löftadalens folkhögskola

Dricka och tilltugg

18.00 - 20.00 - Utställning

Välkomna till Löftadalens Folkhögskola i Åsa.

Folkhögskolevägen, Åsa, 43954 Åsa

Hitta hit: Från Göteborgoch Kungsbacka, avfart nr 58 mot Fjärås/Åsa.
Från Varberg  avfart nr 57 mot Frillesås/Åsa.

Från Kungsbacka går buss 732 till Åsa.
Från Varbergåker du med buss 615 till Frillesås. Byte till 732.
Vår hållplats heter Åsa Idrottsplats och ligger ca 200 meter från skolan.
Folkhögskolanfinns vid Åsa samhälles södra in-/utfart. Man tar av i riktning mot havet.

Kontaktperson: Teresa Bortoluzzi, teresa.bortoluzzi@regionhalland.se och Brita Wanngård brita.wanngard@regionhalland.se

*) Vernissage är bildat av det franska ordet "vernis" som betyder fernissa. Förr i tiden bjöds gäster in till förhandsvisningen och man fick då se konstverken när de blev fernissade.

Finissage kallas festligheterna som hålls i anslutning till den sista utställningsdagen. Ordet är ett nyord och finns inte i franskan. Började användas efter millennieskiftet och har blivit mer och mer populärt.

Det finns alltid anledning att ställa till med fest - till exempel att fira att hälften av tiden har gått mellan vernissage och finissage - så kallad midissage.