Körkonsert för Kilwa 30 mars

Edo Bumba leder körkonsert för Kilwa Masoko FDC

Edo Bumba var på plats för att stundtals uppträda själv men också leda Folkkören och Frillekören under söndagens körkonsert för skolans vänskola Kilwa Masoko FDC, Tanzania. De båda körerna hade ställt upp mangrant för att bidra denna dag.

Cirka 150 hade samlats denna eftermiddag/kväll i den vackra matsalen som bjöd på utsikt över havet. Biljettintäkterna kommer oavkortat att gå till utbildningsverksamheteten på Kilwa Masoko FDC.

Körerna tränade tillsammans med Edo förra helgen under en workshop.

musiker på bilden är Edo Bumba, Clement Dicksson, Giresse Dias Diasilua, Anna Lavner och Kohloa

Husbandet denna dag var Edo Bumba, Staffan från Frillesås, Clifford Ling från Åsa (ledare för Folkkören), Clement från Falkenberg och Kolhoa (Muana Mboka ej med på bild).

I förgrunden Tina Sjölund, ordföranden i Kilwaföreningen

Tina Sjölund, ordföranden i Kilwaföreningen, är en av sångarna i Frillekören (som leds av Anna Lavner). Tina syns närmast i bild med gul tröja och svart klänning. Körmedlemmarna hade dagen till ära iklätt sig svart, grönt, gult och blått, vilka är Tanzanias färger.

Tina ledde nyligen skolans studieresa till Tanzania 18 februari till 5 mars. Vi var 15 deltagare totalt som under 2,5 vecka upplevde Tanzania från insidan, det vill säga att vi tog del av människornas vardag. Tre av Tinas medresenärer fanns också på plats för att vittna om vad man upplevt. Vi 15 kommer att berätta våra historier och besöka andra folkhögskolor nu under våren.

Förutom vår egen vänskola besökte vi också tre andra folkhögskolor: Ikwiriri FDC, Arnatoglu FDC och Kisirawi FDC. I Tanzania finns nu 55 folkhögskolor. Den goda vänskapen och samarbetet mellan Julius Nyrere och Olof Palmer la grunden för denna utveckling av utbildningsväsendet.