Täpp Lars, kurs 20-22 okt

Designa och sy dina egna vantar. Ett skinnhantverk från Malugn. Helgkurs på Löftadalen med....

bild på Täpp Lars

Täpp Lars Arnesson - kursledare

Med en rot i Värmland med sin mustiga berättartradition och en i Dalarna med sina hantverkstraditioner, brinner Täpp Lars för att förmedla kultur i flera former. Hans genuina kunnande i skinnhantverk gör honom till en inspirerande kursledare.

Sommartid tar TäppLars emot intresserade på fäboden i Arvselen utanför Malung/Dalarna som funnits i familjen i sex generationer. Där får man lära sig mjölka kor, baka bröd, buffra kor och getter enligt obruten tradition.

Hemsida: www.tapplars.se.

Kursinformation:

Sy och designa dina egna skinnvantar. Under en helg får du lära dig hur du skär till och syr vantar i skinn. Att dekorera vantar har lång historia och under dessa dagar får du möjlighet att göra inte bara varma och sköna vantar utan också skapa vantar med helt egen design.

Plats: Löftadalens folkhögskola

Kostnad kurs inklusive kost:   2.350kr

Kostnad kurs inklusive kost och logi: 3.550kr

Materialkostnad tillkommer om du inte har med eget. Finns att köpa under kursen.

ANMÄLAN senast 16 oktober

till loftakonferens@regionhalland.se. OBS! Skriv i ämnesraden ordet "Vantar"

Kursupplägg:

Start fredag 20 oktober kl 17.00–21.00 med paus för fika. Vi diskuterar och inspireras till designen. Vi väljer vilket skinn vi vill arbeta med och bestämmer hur vantarna ska se ut.

Lördag 21 oktober kl 9.00–16.00 med lunch 45 min. Vi klipper till och börjar sy.

Söndag 22 oktober kl 9.00–15.00 med lunch 45 min. Vi färdigställer vantarna under dagen.

bild på vantar av skinnFrågor om kursen till:

Marita Jönsson, tel 035-17 98 91 eller

marita.jonsson@regionhalland.se

Välkommen till en inspirerande kurshelg!

Mer information finns på www.regionhalland.se/slojd

TIPS:

Torsdag 19 oktober kl 18.30 till ca 20.00, ger Täpp Lars en föreläsning "Skinn och päls i tid och otid" på Löftadalens folkhögskola. Fri entré men anmälan måste göras till Marita Jönsson (telefon och e-post - se ovan).