P4 Halland på besök idag

Kl. 9 idag nådde P4 Hallands insamling för "Världens barn" fram till Löftadalens folkhögskola. I år var vi bättre förberedda och var på plats i god tid med kaffe, bullar och hela veckans insamlade pengar som lämnades över av Jocke. Däremot glömde vi kameran så håll till godo med förra årets bilder och länkar till årets. Amjad och Sam intervjuades av radions personal och en grupp från Singer-Songwriter stod för underhållningen.

Länkarna öppnas i nytt fönster!

http://s3.netdialog.se/9_20151002090028_20151002_085804.jpg

http://s3.netdialog.se/9_20151002090714_20151002_090041.jpg

Markus Carlsson överlämnar skolans bidragIdag fick vi besök av Radio Halland som just nu bevakar insamlingen till Världens Barn. Två unga män på cyklar åker runt i Halland med en mjölkanna på släp som vid stoppet vid Löftadalens folkhögskola innehöll mer än 15.000kr.

Skolans donation på 700kr överlämnades av Markus Carlsson, elev på Allmän kurs Solidarisk Livsstil (till vänster i bild). De båda cyklisterna, Martin och Lukas har ett drygt jobb kvar att ta sig ända fram till Laholm, men de är taggade. Det var kul att återse Martin (i den oranga västen till vänster). Han slutade på skolan för ett år sedan när han gjort klart sina behörigheter till högskolan. Just nu är han väldigt nöjd med sitt val i livet - han har börjat på en 3,5 års lång högskoleutbildning med mål att bli en sjuksyrra. Bra jobbat, Martin.

  Singer-Songwriter elever uppträder live i radion 29 sept

Två elever på Singer-Songwriterlinjen, Mattias och Hanna, uppträdde när radio Halland var på skolan och direktsände. Här får man lite instruktioner från inspelningsansvarige.

Martin och Lukas tar igen sig med en kopp kaffe

En välbehövlig fika efter starten i Kungsbacka. Cykeln skänkt av Crescent kommer att auktioneras ut efter cykelturens slut på fredag och pengarna kommer oavkortat att gå till Världens Barn. Skänker man pengar får man en kram av de gulliga grabbarna - det kanske är anledningen till att cykelfärden inte går så fort. Många kramar blir det.