Bild- och konstlinjen 1-2 år

Vill du bredda din kunskap om teckning, målning och form, i en inspirerade och kreativ miljö? Bild- och konstlinjen ger dig ett år med konstnärligt innehåll och möjlighet till fokus!

ANSÖKAN STÄNGD

genomgång av modelldagar

På Löftadalens folkhögskola arbetar du nära dina klasskamrater i ateljén med fantastisk utsikt över havet. Utbildningen syftar till att du undersöker skapandeprocessen och olika grundläggande tekniker med eftertanke och lekfullhet.

Bild- och konstlinjen är en ettårig grundläggande konstutbildning, där du använder ett undersökande arbetssätt för att utveckla och bredda din kunskap om bland annat teckning, målning och form. Kursen är högskoleförberedande, men fungerar även för dig som vill ha ett sabbatsår med konstnärligt innehåll och fokus.

Bild- och konstlinjen, år 2

Du som redan har gått ett år på Bild- och konstlinjen kan förlänga dina studier med ytterligare ett år. Du går då samma kurs för att fördjupa dina kunskaper ytterligare. Du gör en digital ansökan och kallas till intervju. Utbildningen förändras alltid något från år till år då deltagarnas önskningar och förkunskaper påverkar innehållet.

Det här året passar för dig som är redo att jobba mer självständigt och även dig som behöver färdigstsälla arbetsprover för att komma in på en högre utbildning. Är du extern sökande så har du en lätt utökad ansökan att skicka in till oss.

Länkar

Läs mer om Bild- och konstlinjens kursplan på en egen sida.

Läs om vad du behöver för förkunskaper för att söka Bild- och konstlinjen.

Läs om ansökan här.

Kostnader och studieekonomi