Bild- och konstlinjen 1-2 år

Vill du bredda din kunskap om teckning, målning och form, och i en inspirerade och kreativ miljö utvecklas som konstnär? Bild- och konstlinjen ger dig ett år fullt med kreativt innehåll och fokus!

ANSÖKAN STÄNGD

genomgång av modelldagar

På Löftadalens folkhögskola har du möjlighet att i en ateljé med fantastisk utsikt över havet undersöka skapandeprocessen med eftertanke och lekfullhet.

Bild- och konstlinjen är en ettårig grundläggande konstutbildning, där du använder ett undersökande arbetssätt för att utveckla och bredda din kunskap om bland annat teckning, målning och form. Kursen är högskoleförberedande, men fungerar även för dig som vill ha ett sabbatsår med kreativt innehåll och fokus. Genom att undersöka skapandeprocessen med eftertanke och lekfullhet kommer du att få en chans att utvecklas som konstnär.

Bild- och konstlinjen, år 2

Du som redan har gått ett år på Bild- och konstlinjen kan förlänga dina studier med ytterligare ett år. Du går då samma kurs för att fördjupa dina kunskaper ytterligare. Du gör en digital ansökan och kallas till intervju. Utbildningen förändras alltid något från år till år då deltagarnas önskningar och förkunskaper påverkar innehållet.

Det här året  passar för dig som är redo att jobba lite mer självständigt och även dig som behöver färdigstsälla arbetsprover för att komma in på en högre utbildning. Är du extern sökande så har du en lätt utökad ansökan att skicka in till oss.

Länkar

Läs mer om Bild- och konstlinjens kursplan på en egen sida.

Läs om vad du behöver för förkunskaper för att söka Bild- och konstlinjen.

Läs om ansökan här.

Kostnader och studieekonomi