Deltagarröster - Textil

Läs vad deltagare på vår Textillinje tycker om sin utbildning

en bild på minna mattssonVarför sökte du till Textillinjen?

Jag har alltid varit kreativ som person och älskar att skapa, särskilt i textila material. Samtidigt har jag känt mig begränsad eftersom jag har saknat kunskap i flera textila tekniker. Därför valde jag den här utbildningen; för att lära mig nya sätt att jobba samt få bättre materialkännedom.

Vad har det här året betytt för dig?

En helt ny bild av vilka möjligheter som finns inom ämnet textilt skapande. Jag har blivit mer självsäker på mina idéer och är inte längre så rädd för att ta ut svängarna. Dessutom har jag verkligen fått ökad fantasi. Jag ska nu läsa en entreprenörsutbildning som jag hoppas kunna förena med mitt intresse för textil design.

/Minna Mattsson

 

 

en bild på kajsaVarför sökte du till Textillinjen?

Det har sedan länge varit min dröm att utbilda mig till modist. För att kunna söka in på utbildningen behövde jag en textil grundutbildning.

Vad har det här året betytt för dig?

Jag har lärt mig så mycket och haft så roligt ihop med de andra i klassen. Det är det bästa jag har gjort på länge! 

Nu har jag fått den textila grundutbildning som jag tidigare saknade och jag känner mig redo att ta nästa steg och söka in till modistutbildningen. Dessutom har detta varit ett betydelsefullt år för mig på ett personligt plan. Jag har fått bekräftat för mig vad jag behöver i livet för att må bra och trivas med mig själv. 

//Kajsa

 

 

bild på catherineVarför sökte du till Textillinjen?

Efter att ha arbetat 20 år i vården och som mamma till fyra barn, växte ett behov fram att få ett avbrott i mitt vardagliga liv. Jag valde att satsa på mitt stora intresse för textil.

Vad har det här året betytt för dig?

Det har varit ett ovärderligt år för min personliga utveckling. Att få pröva på många olika tekniker i textil har gett mig otroligt mycket kunskap. Jag har trivts väldigt bra och fortsätter till hösten på vävlinjen.

/Catherine

 

 

bild på jennyVarför sökte du till Textillinjen?

I samband med nedskärningar på mitt arbete funderade jag på att byta karriär. Då jag alltid har velat läsa på en folkhögskola tog jag tillfället i akt att utveckla mitt intresse för textilt hantverk för att få behörighet till vidare utbildningar.

Vad har det här året betytt för dig?

Att läsa på folkhögskolan har varit ett positivt avbrott i jobbvardagen. Jag har fått mycket nya kunskaper genom att arbeta i olika tekniker som jag säkerligen inte annars hade provat. Nu har jag en helt annan inställning till hur jag vill att min framtid ska se ut. Och så har jag fått flera nya vänner!

/Jenny