Boende och fritid

Att bo på internat hos oss på Munkagård handlar om så mycket mer än bara boende. Du lär dig att ta ansvar under trygga former och deltar i en mängd aktiviteter med ett härligt socialt umgänge som kommer att ge dig vänner för livet.

Har du frågor om vårt internat? Kontakta Fredrik Sandgren Wisén!

Munkagårds internat

Vårt internat

Vi har plats för 190 boende elever på vårt internat. 40 av dessa boendeplatser är avsedda för LSS boende. I nuläget har vi 14 lägenheter och 13 hus. Utöver detta så hyr vi 6 radhus externt. Samtliga boenden ligger i samma område ca 1 km från vår skola så det är en uppfriskande promenad till och från skolan.

Utöver dessa byggnader så har vi vårt gröna kvartershus som ligger mitt i området och är själva hjärtat i vår verksamhet. Från kvartershuset utgår personalen som finns behjälplig för våra elever. Här finns också ett jättebra samlingsutrymme.

Personal

Det finns alltid personal att tillgå dynet runt på vårt boende från måndag till fredag eftermiddag. Vi har inget helgboende. Personalens huvuduppgift är att få alla ung- domar att känna sig trygga och att man trivs i sitt boende. Det ligger också stort ansvar hos eleverna med att sköta städning och övriga förhållningsregler.

Fritid

Vi har minst två olika aktiviteter varje kväll för våra boende elever. Det kan vara allt från träning till utflykter där vi kör med skolans bussar. Eleverna får själva vara med att påverka vilka aktiviteter.

Att bo på Munkagårdsgymnasiets internat i tre år ger vänner för livet.