På gång

Här kan du läsa lite om olika internationella utbyten som pågår eller planeras.

På gång hösten 2018

Under hösten fortsätter praktik i Sarajevo och vi är mycket glada att kunna meddela att Munkagård beviljats stöd till ett nytt utbyte med Island.

Fem elever i årskurs 3 Djur gör praktik i Portugal hösten 2018.

Erik Andersson och Erik Henriksson i årskurs 3 Lantbruk gör praktik i Norwich, England, vecka 36-38.

30 augusti åker John Hjalmarsson och Rasmus Larsson i årskurs 2 Lantbruk tillsammans med läraren Christer Holm till Portugal för att tävla i Agrolympics. Nytt för i år är att Sverige ställer upp med ett lag som är ett samarbete mellan Munkagård och Stiernhööksgymnasiet i Rättvik, som också skickar två elever och en lärare. De två senaste åren har Munkagård placerat sig på 6:e och 13:e plats i tuff konkurrens (ofta med lag bestående av vuxna elever). Vi håller tummarna för årets lag i denna spännande tävling!

Uppdatering: Det svenska laget placerade sig på en beundransvärd femteplats! Se bilder från tävlingen på vår Facebooksida.

På gång våren 2018

Silvaprojektet, Ett hektar Europa och praktik i Sarajevo fortsätter under våren 2018. De två förstnämnda projekten avslutas båda i vår med besök av de andra länderna hos oss på Munkagård.

På gång hösten 2017

Silvaprojektet, Ett hektar Europa, praktik i Sarajevo samt utbytet med Island fortskrider under hösten.

Munkagård deltog i den andra upplagan av Agrolympics i Burgstädt, Tyskland, 28/9-1/10. I Agrolympics tävlar lag från ett stort antal europeiska länder i olika moment med lantbruksanknytning. Laget som representerade Munkagårdsgymnasiet och Sverige bestod av Ludvig Danielsson, Erik Henriksson, Anton Juhlin och Bill Karlsson som samtliga går i åk 2 Lantbruk. I tuff konkurrens med de andra ländernas lag (som ofta består av äldre elever) slutade Munkagård på 13:e plats. Bra jobbat!

På gång våren 2017

Silvaprojektet fortsätter och i april står Munkagårdsgymnasiet som värd för nästa workshop. Läs mer här.

Redan veckan före denna workshop (16/4) får vi besök av personal från en skola i Diep, Frankrike. Detta inom ramen för deras Sawmill-projekt. Med är även chefen för deras lokala sågverk. De deltar även i Silvaprojektets workshop från 23/4 och kommer att återkomma till Munkagård i höst med elever.

Munkagårdsgymnasiet deltar i projektet Ett hektar Europa.

På gång hösten 2016

Tre elever från lantbruksinriktningen åker till England. Under perioden 11-24 september kommer Martin Skyggesson, Arvid Svensson och Ida Lagerstedt att göra sin praktik i Norwich.

Vårt treåriga utbytesprojekt med Island fortsätter och tre elever från djurinriktningen gör praktik där i höst. Läs mer om projektet här!

Fyra elever från djurinriktningen åker till Bosnien 10-24 september för att göra praktik på Sarajevos universitet för veterinärmedicin. Samarbetet inleddes våren 2016 med att två elever besökte Sarajevo. Nu reser Celine Balabis, Martin Eriksson, Julia Eriksson och Sara Karlsson dit och de två veckorna kommer bland mycket annat att innehålla besök på ett träningscenter för polishundar.

Munkagårdsgymnasiet deltar i Silvaprojektet. Läs mer här.