På gång

Här kan du läsa lite om olika internationella utbyten som pågår eller planeras.

På gång våren 2019

Under våren fortlöper praktik i Sarajevo med att en grupp på 4 elever åker ner till Bosnien i slutet av mars.

Vårt utbyte med Island fortsätter och i början av april kommer 3 isländska elever och en lärare till oss. Eleverna kommer att ha två veckors APL på olika gårdar och läraren kommer att besöka vår skola samt bland annat besöka lantbruksuniversitetet i Alnarp.

Det blir även en resa till Auschwitz.

På gång hösten 2018

Under hösten fortsätter praktik i Sarajevo och vi är mycket glada att kunna meddela att Munkagård beviljats stöd till ett nytt utbyte med Island.

Fem elever i årskurs 3 Djur gör praktik i Portugal hösten 2018.

Erik Andersson och Erik Henriksson i årskurs 3 Lantbruk gör praktik i Norwich, England, vecka 36-38.

30 augusti åker John Hjalmarsson och Rasmus Larsson i årskurs 2 Lantbruk tillsammans med läraren Christer Holm till Portugal för att tävla i Agrolympics. Nytt för i år är att Sverige ställer upp med ett lag som är ett samarbete mellan Munkagård och Stiernhööksgymnasiet i Rättvik, som också skickar två elever och en lärare. De två senaste åren har Munkagård placerat sig på 6:e och 13:e plats i tuff konkurrens (ofta med lag bestående av vuxna elever). Vi håller tummarna för årets lag i denna spännande tävling!

Uppdatering: Det svenska laget placerade sig på en beundransvärd femteplats! Se bilder från tävlingen på vår Facebooksida.

På gång våren 2018

Silvaprojektet, Ett hektar Europa och praktik i Sarajevo fortsätter under våren 2018. De två förstnämnda projekten avslutas båda i vår med besök av de andra länderna hos oss på Munkagård.

På gång hösten 2017

Silvaprojektet, Ett hektar Europa, praktik i Sarajevo samt utbytet med Island fortskrider under hösten.

Munkagård deltog i den andra upplagan av Agrolympics i Burgstädt, Tyskland, 28/9-1/10. I Agrolympics tävlar lag från ett stort antal europeiska länder i olika moment med lantbruksanknytning. Laget som representerade Munkagårdsgymnasiet och Sverige bestod av Ludvig Danielsson, Erik Henriksson, Anton Juhlin och Bill Karlsson som samtliga går i åk 2 Lantbruk. I tuff konkurrens med de andra ländernas lag (som ofta består av äldre elever) slutade Munkagård på 13:e plats. Bra jobbat!