Trädgård

Trädgårdsutbildningen på Munkagårdsgymnasiet är en bred utbildning inom anläggning, odling och växtkunskap. Du har också möjlighet att välja till grundläggande högskolebehörighet för vidare studier.

Går du i årskurs 9 och funderar på att välja Trädgård? Då är du välkommen till oss och prova på! Kontakta Hans-Erik.Karlsson@regionhalland.se för mer information.

Utbildningen

Här får du lära dig allt från att köra maskiner till att sätta sten, bygga staket, anlägga dammar och rita och sköta trädgårdsmiljöer. I odlingsämnet lär du dig att odla och skörda alla slags växter både på friland och i växthus. Växtkunskapen och kunskapen om olika jordar ger dig grunderna för att kunna arbeta inom trädgårdsnäringen.

Anläggningen och parken

Munkagårdsgymnasiet har en fantastisk trädgårdsanläggning, där många vanliga och ovanliga växter tävlar om din uppmärksamhet. Stora ytor och många olika sorters växter gör Munkagårdsgymnasiet unikt för dig som vill ha en gedigen trädgårdsutbildning. Utbildningen anpassas efter vad som är intressant för dig. Vi tar även hänsyn till arbetsmarknadens efterfrågan.

Praktik

Trädgård passar dig som är tekniskt och estetisk lagd, men även dig som bara gillar den gröna miljön, maskiner, natur och trädgård. Du kommer bl.a. att få göra studiebesök och praktik på företag i branschen. Skolan har långa och goda kontakter inom näringen, även många internationella kontakter vilket kan ge dig möjlighet att göra din APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands.

Möjligheter

Du kommer att ha en mycket varierande, stimulerande och spännande utbildning framför dig. Att tillvaron i och kring själva gymnasiet är kul får du dessutom som en bonus.