Kommande utbildningar

En av Dakos uppgifter är att sprida kunskap om kommunikation och kommunikationshjälpmedel. Vi ordnar regelbundet kostnadsfria utbildningar till förskrivare. Vi ordnar även utbildning på förfrågan, kontakta oss för mer information.

Vi arrangerar också utbildningar för skolor, särskilda boenden, dagliga verksamheter med flera. Kontakta oss för offert.
Utbildningarna hålls i Halmstad eller Varberg.

inPrint 3

inPrint har kommit med en ny, modernare version. Nu kan vi erbjuda utbildning i inPrint 3! Kontakta oss för att boka tid!

inPrint är ett program för att tillverka material för utskrift. I inPrint kan du skapa kommunikationskartor, böcker, arbetsblad, scheman, sociala berättelser, veckobrev och instruktioner med stöd av bilder och symboler.

Programmet innehåller 14 000 Widgit-symboler. Du kan enkelt lägga till och använda dina egna bilder och bildbaser.

Communicator 5

Communicator 4 har uppdaterats till Communicator 5. Den finns i sortiment och det är denna version som levereras vid nya förskrivningar av kommunikationsprogrammet.

Communicator 5 är en omfattande programvara som ger en röst och möjlighet till självständighet åt personer i behov av AKK. Den erbjuder färdiga kommunikationstavlor med symboler eller text, skärmtangentbord, intuitiva verktyg och mycket mer. Den är speciellt utformad för Tobii Dynavox I-serie + som nu finns i sortiment, men fungerar på PC-datorer med Windows 7 eller senare versioner. Det går att använda alla typer av styrsätt till programvaran.

Vi erbjuder en grundkurs för förskrivare. Kontakta oss för att boka tid!

Grid 3

The Grid har nu kommit i en ny version, Grid 3, med ett användarvänligare gränssnitt (mer Windowslikt), färdiga övningsexempel för inträning och möjlighet att redigera på avstånd utan att själv behöva ha programmet. Allt du behöver är en PC, en demoversion av Grid 3 (kan laddas ner gratis här: Download Grid 3 - thinksmartbox.com) och ett gratis Smartbox-konto.

Vi erbjuder grundkurs för förskrivare i  Grid 3.

Kursinnehåll:
Ändra en anpassning
Lägg till fraser, bilder, kommandon
Lägg till nya sidor, gör rutor och ändra stil
Hur man skaffar Smartbox-konto och fjärr-redigerar
Hur man för över anpassningen till appen GridPlayer

The Grid 3 ingår i samtalsapparaterna i Grid Pad-serien som nu finns i hjälpmedelssortimentet och kan också förskrivas separat.

Kontakta oss för att boka tid!

Se mer information kring vilka kurser vi anordnar här. Mer information kring kurser vi anordnar

Fler evenemang

Exempel på kurser vi anordnar

Klicka på länken nedan för att läsa lite om vilka kurser vi anordnar.

Klicka här för att läsa mer