App i vårdarbetet? Japp!

På Hallands sjukhus kan medarbetarna få tillgång till appar som används för kunskaps- och bedömningsstöd i vårdarbetet. Tjänsterna bidrar till kvalitet och i slutänden en bättre vård för patienten.

Mobiltelefoner med appar som personal kan använda i Region HallandMed hjälp av apparna kan personalen på ett lättillgängligt sätt till exempel ta del av tidskrifter med den senaste forskningen eller se 3D-bilder av kroppens anatomi och läsa på om de olika delarna.

De används enkelt via mobiltelefon eller läsplatta, vilket gör att vårdpersonal kan bära med sig ett utökat kunskapsförråd vart än de går.

- På Öron- näs- och halskliniken används de i olika grad av medarbetarna, men när vi informerar om möjligheterna med apparna möts vi alltid av entusiasm, berättar Per, överläkare och verksamhetschef på kliniken.

De senaste åren har användningen av apparna ökat, även om det är långt ifrån alla medarbetare som använder dem. Biblioteken på Hallands sjukhus arbetar ständigt för att öka medarbetarnas kunskap om apparna och hur de kan nyttja dem på bästa sätt.

Tycker du som vi att detta är en bra idé? Gilla gärna inlägget på Hallands sjukhus sida på Facebook. Den hittar du här: www.facebook.com/hallandssjukhus

_________________________________________________________________

På platser där det är förbjudet att använda mobiltelefon ska detta respekteras även vid användning av dessa appar. Personal kan också få tillgång till innehållet i några av apparna via webben. Angående sekretessen så är det inte tillåtet att fotografera, filma eller spela in ljud i Region Hallands lokaler för hälso- och sjukvård, utan att först ha bett berörda personer om tillåtelse. Det gäller även här.