Att jobba olika arbetstider

Avdelning 2A har verksamhet dygnet runt, vilket innebär att vårdpersonal måste finnas tillgängliga dygnet runt. Som sjuksköterska kan man jobba dagspass, kvällspass, nattpass och helgpass. Jag jobbar dag, kväll och helg.

Linn skriver upp namn på schematavlan

Eftersom vårdplanen för varje patient planeras på dagen brukar det vara lugnare att jobba på kvällen. Då vet man vilken vård varje patient ska få och det är ingen rond med läkarna. Det ger mer tid för omvårdnad. Ibland kan det inträffa akuta händelser på kvällen också, då är vi alltid redo

Jag brukar jobba ungefär vart tredje pass på kvällen. Vanligtvis jobbar jag ett kvällspass och sedan ett dagspass direkt dagen efter. På så vis kan jag både säga god natt och god morgon till mina patienter. Jag tror detta bidrar till en ökad trygghet hos patienten när hen får möta samma sjuksköterska dagen efter.

På avdelningen lägger alla i personalen sitt eget ”önskeschema” i femveckorsperioder. Vi har som regel att man ska jobba två av dessa fem helger. Avdelningen har schemaansvariga som ser till att det slutgiltiga schemat täcker upp avdelningens bemanningsbehov. Det innebär att jag inte alltid får de tider jag önskat. Överlag tycker jag att det fungerar bra ändå.

Vi har inga fasta grupper som vi jobbar med, utan man jobbar med olika personer hela tiden.

Vi ses på torsdag igen!

/Linn

Du kan följa Linn i sommar på Hallands sjukhus sida på Facebook här: www.facebook.com/hallandssjukhus