Finbesök av vårdhunden Charlie

Det här är Charlie, en tre år gammal labradoodle. Han har blivit tränad av sin matte och vårdhundförare Annette och kan titulera sig ”vårdhund”. Härom veckan träffade han för fjärde gången patienter vid barnavdelningarna på Hallands sjukhus Halmstad.

Charlie parkerade sig och sina tricksleksaker vid en utgång nära barnavdelningen. Barn och deras anhöriga kunde när som helst gå ut och titta på tricks eller klappa och leka med Charlie under en timme.

- Vi försöker ge alla barn som vill möjlighet att träffa Charlie. Idag hjälpte några i personalen till med att få ut en säng med ett litet barn som inte kunde gå själv, berättar Michael, lekterapeut på avdelningen.

En vårdhund sprider glädje och mötet med Charlie får många barn att skina upp och tänka på annat än sin sjukhusvistelse.

Vårdhundars medverkan har visat sig stärka självförtroendet och öka förmågan till socialt samspel hos vårdtagare i alla åldrar.

Bild på vårdhunden CharlieDetta gillar vi på Hallands sjukhus. Gillar gärna inlägget på Hallands sjukhus sida på Facebook om du håller med! Du hitar sidan här: www.facebook.com/hallandssjukhus