Följ mig på Facebook i sommar!

Jag heter Mikael och är sjuksköterska på avdelning 41 Hallands sjukhus Halmstad. Här vårdas patienter med hjärtsjukdomar, mag- och tarmsjukdomar och patienter som behöver akutvård.

I sommar kan du följa mig och Linn, sjuksköterska på avdelning 2A Hallands sjukhus Varberg, och våra tankar om hur det är att jobba som sjuksköterska på Hallands sjukhus. Linn möter du här på Facebook senare i veckan.

Mikael sjuksköterska utanför avdelning 41Innan jag började studera till sjuksköterska jobbade jag bland annat som lastbilschaufför och funderade på att studera till polis och läkare. Men det var inget jag fastnade helhjärtat för.
För några år sedan fick jag möjlighet att gå bredvid en kompis som är narkossjuksköterska på ett sjukhus i Skåne. Snabbt upptäckte jag att det var detta jag hade letat efter. Kombinationen av omvårdnad och medicinsk kunskap gör yrket sjuksköterska väldigt brett.
Tre dagar efter att jag tog min sjuksköterskeexamen i januari i år började jag jobba som sjuksköterska på avdelning 41. Under studietiden jobbade jag på sjukhuset som undersköterska.
På min avdelning räddar vi liv, men vi finns också här för patienten som befinner sig i slutskedet av sitt liv. För mig är det viktigt att få allt att flyta på så smidigt och säkert som möjligt för patienterna som kommer hit.
Hoppas att du kommer att gilla mig och Linn på Facebook i sommar. Vi ses nästa vecka!

/Mikael

Du kan följa Mikael och Linn på Hallands sjukhus sida på Facebook här: www.facebook.com/hallandssjukhus