I vårt personalrum!

Linn, sjuksköterska på avdelning 2A, här igen. Idag får du följa med mig till avdelningens personalrum. På bilden ser du mig och några kollegor när vi hade midsommarlunch här för några veckor sedan.

Linn med kollegor i personalrummet

Vi spenderar tid i personalrummet under våra raster. Här har vi möjlighet att varva ned och lära känna varandra utanför våra yrkesroller. Vi har ofta nära till skratt och pratar till exempel om olika intressen, familjen och vad man ska göra eller har gjort under sin ledighet.

Jag tycker att det är viktigt att ha rast för att få möjlighet till återhämtning under arbetspasset. På en ”perfekt dag” kan jag och mina kollegor sitta ned för frukostfika, lunch och eftermiddagsfika.

Beroende på hur mycket det är att göra på avdelningen kan det skilja sig från dag till dag när vi har möjlighet att ta rast. Patienterna kommer alltid i första hand och det är viktigt att aldrig skjuta upp akuta arbetsuppgifter.

Vi har en god sammanhållning i arbetslaget och hjälps åt så mycket det går för att alla ska kunna ta sin rast. De flesta har med sig en matlåda till lunchrasten. Några köper med sig lunch från personalrestaurangen som ligger nära avdelningen.

Gilla eller dela gärna inlägget så att fler får möjlighet att följa mig i sommar, vi ses om en vecka igen!

/Linn

Du kan följa Linn i sommar på Hallands sjukhus sida på Facebook här: www.facebook.com/hallandssjukhus