Informationsblad om din säkerhet på sjukhuset

I de flesta vårdrum på Hallands sjukhus finns numera ett informationsblad, se bild, på varje sängbord. Tanken är att det ska bidra med kunskap och medvetenhet om patientsäkerhet för dig som är patient eller anhörig.

På bladet får du till exempel tips om hur du kan förebygga blodproppar och trycksår, hur du kan skydda dig själv och andra mot smitta och varför det är viktigt att äta den mat som serveras.

- Informationsbladet ska ses som ett komplement till den viktiga kommunikation som sker mellan vårdpersonal och patienter varje dag, säger Anna, chefläkare på Hallands sjukhus.
.
Idén är hämtad från Region Skåne, där man inspirerats av säkerhetsbroschyrerna på flygplan och har goda erfarenheter av att informera och göra dig som patient delaktig på det här sättet.
.
Bild på informationsbladet
Tycker du att informationsbladet är en bra idé? Gilla gärna inlägget eller dela det med dina vänner på Hallands sjukhus Facebooksida. Du hittar sidan här: www.facebook.com/hallandssjukhus