Innan vi säger hejdå: varför jobbar jag inom sjukvården?

Så går min sommar på Hallands sjukhus Facebooksida mot sitt slut och jag går även på semester i den riktiga världen. Oavsett hur tungt arbetet har varit emellanåt i sommar, så finns det alltid tillfällen man kan tänka tillbaka på som gör att det är värt det.

Mikael vinkar hejdå i entrén till avdelning 41

Många frågar mig varför jag jobbar som sjuksköterska när det enda de får höra om yrket är negativt. Mitt svar är alltid: för att jag vill hjälpa människor. Känslan av att rädda ett liv och att bidra till en god vård för våra patienter är ovärderlig. Man får så mycket tacksamhet tillbaka varje dag från både patienter och anhöriga.

Som sjuksköterska måste du vara väldigt empatisk och kunna sätta dig in i en annan människas situation. Vi är väldigt många som är stolta över det vi gör och som alltid gör vårt yttersta för patienterna. Jag tror lite att man antingen är gjord för yrket eller inte.

Jag har en positiv bild av Hallands sjukhus Halmstad. Vi har väldigt kompetent och trevlig vårdpersonal inom medicinkliniken och jag trivs jättebra.

Jag hoppas INTE vi ses på avdelningen i framtiden, för det innebär ju att allt inte står rätt till med dig. Om du inte vill bli min kollega förstås, då är du hjärtligt välkommen!

Vad tyckte du om att följa mig på Facebook i sommar? Lämna gärna en kommentar.

Tack för mig och ha det riktigt gött nu!

/Mikael

Du har kunnat följa Mikael på Hallands sjukhus sida på Facebook i sommar här: www.facebook.com/hallandssjukhus