Linda och Paulina besöker blivande undersköterskor

Linda är barnsköterska och Paulina är undersköterska på avdelning 17 neonatal vid Hallands sjukhus Halmstad. Avdelningen tar emot för tidigt födda barn och nyfödda barn som behöver läggas in för vård. På grund av smittorisk tar avdelningen inte emot besök. Därför kom idén att göra besök hos undersköterskeelever. Varje år besöker Linda och Paulina elever som går sista året på omvårdnadsprogrammet med inriktning barn vid Sannarps gymnasiet och berättar om sin verksamhet och hur fantastisk den är.

- Eleverna uppskattar när vi kommer dit och berättar om hur det är att arbeta med så små barn och derasLinda och Paulina föräldrar. De har alltid fullt med frågor om allt från hur mycket de minsta bebisarna väger till vilka arbetsuppgifter en undersköterska har på avdelningen, berättar Linda.

Neonatalavdelningen är en avancerad medicinteknisk avdelning med apparater såsom CPAP och respiratorvård. Samtidigt handlar vårt arbete om att hjälpa och stödja föräldrarna till att själva våga ta hand om sitt/sina barn.