Mina kollegor och jag som ny på jobbet!

Linn, sjuksköterska på avdelning 2A Hallands sjukhus Varberg, här igen. När jag började jobba på avdelningen i maj gick jag bredvid erfarna sjuksköterskekollegor varje pass de första veckorna. Detta för att komma in på ett tryggt sätt i min nya yrkesroll som sjuksköterska.

Linn och kollegor på avdelning 2APå avdelningen finns det alltid en kollega att fråga om jag är osäker eller ska göra något för första gången. Jag deltar också i basåret på Hallands sjukhus Varberg och träffar därför en så kallad ny-i-yrket-coach en gång i månaden för reflektionstid.

När man är ny tar allt man gör på avdelningen lite extra tid. Jag vill snabbt lära mig så mycket som möjligt för att ge patienterna den bästa vården. Därför är det viktigt att ständigt göra prioriteringar av arbetsuppgifter och att uppdatera min egen ”att göra-lista” hela tiden så att inget glöms bort.

Vi har en väldigt god sammanhållning på avdelningen. Ofta ordnar vi afterwork eller annan social aktivitet utanför jobbet, det är riktigt kul!

Gilla gärna eller dela inlägget så att fler får möjlighet att följa mig och Mikael på Facebook, vi ses om en vecka igen!

/Linn

Du kan följa Linn i sommar på Hallands sjukhus sida på Facebook här: www.facebook.com/hallandssjukhus