Rekord på förlossningen i Halmstad

Under lördagsmorgonen passerades 2000-gränsen på antal förlossningar på förlossningsavdelningen i Halmstad. Aldrig förr har så många förlossningar ägt rum här.

I somras blev juli en rekordmånad med 221 förlossningar under samma månad. En liknande ökning ses över hela landet. Förklaringar till detta går enbart att spekulera i. Till viss del kan det bero på att de stora årskullarna från början av 90-talet nu börjar få egna barn.

- Det kan också bero på att fler kvinnor föder fler barn än tidigare, och att vi har blivit fler i länet i och med ett ökat antal nyanlända, säger Elisabeth Johansson, avdelningschef.

Bebisen som kom till världen under den tvåtusende förlossningen uppmärksammades lite extra under måndagen och fick en speciell nalle från personalen.

Såhär ser det ut i hela Halland
Förlossningsavdelningen i Varberg passerade 2000-gränsen på antal förlossningar under 2014. I år har hittills 2166 antal förlossningar ägt rum i Varberg och 2012 i Halmstad. Förra året ägde 2111 förlossningar rum i Varberg och 1853 i Halmstad.