Sommartider på Hallands sjukhus

Mikael, sjuksköterska på avdelning 41, här igen. Detta är min första sommar som sjuksköterska på Hallands sjukhus. Jag har jobbat på avdelningen sedan i januari och jag märker skillnad på att jobba här nu i jämförelse med i våras. Nu i sommar har arbetstempot ökat.

Mikael och en kollega på avdelning 41På min avdelning har personalen en väldigt hög kompetens och många har jobbat här länge. En av dem är Maria (se bild) som har jobbat här i två år. Hon skolade in mig under mina första tre veckor som sjuksköterska på avdelningen.

Inför sommaren började en ny sjuksköterska och två nya undersköterskor jobba hos oss. En ovan sjuksköterska, det vill säga någon som inte varit så länge på avdelningen, får alltid jobba tillsammans med en van undersköterska, det vill säga någon som varit länge på avdelningen, och tvärtom.

På sommaren behöver man ibland låta en ovan sjuksköterska jobba ihop med en ovan undersköterska. Kompetensen finns fortfarande där för att bedriva en god och säker vård, men vissa arbetsuppgifter kan ta lite längre tid. Det är alltid sjuksköterskan som ansvarar för patienten i slutändan.

Även om arbetstempot har ökat på avdelningen i sommar så känner jag ändå att det alltid finns en kollega att be om hjälp om jag behöver.

Det är viktigt att ha semester för att få tid för vila och återhämtning. Min semester börjar i mitten av augusti och då är jag ledig i tre veckor. Det blir en skön avslutning på min sommar på Hallands sjukhus.

Nästa vecka träffar du Linn på Facebook igen, vi ses!

/Mikael

Du kan följa Mikael i sommar på Hallands sjukhus sida på Facebook här: www.facebook.com/hallandssjukhus