Lyssna på Hallands sjukhus sommarpratare

Hälso- och sjukvård är ett ämne som engagerar många människor. I Hallands sjukhus nya podcast berättar sju medarbetare från olika verksamheter om sina specialområden.  Här kan du se vilka årets sommarpratare är och lyssna på dem.

Du kan också lyssna på podden här:

Josefine Roswall, barnläkare och verksamhetschef"Barnfetma – ett samhällsproblem" - Sommarprat med Josefine Roswall
Josefine Roswall är barnläkare och verksamhetschef för barn- och ungdomskliniken vid Halland sjukhus. Hon forskar om hur olika faktorer tidigt i livet påverkar barns hälsa och tillväxt – i synnerhet när det gäller barnfetma.

- Min drivkraft är att göra något för de barn som brottas med att väga för mycket. För faktum är att fetma är ett samhällsproblem, precis som undernäring.

I avsnittet får du reda på mer om fetma och övervikt hos barn, och hur hälso- och sjukvården och du som förälder kan skapa bra levnadsvanor som gör stor skillnad för barnens hälsa nu och i framtiden.


Maria Borgen, barnmorska och sommarpratare”Vanliga frågor inför din förlossning” – Sommarprat med Maria Borgen.
Maria Borgen har under åren mött många blivande föräldrar i sin roll som barnmorska. Hon har funnits där som stöd under graviditeten, och vid deras sida när de är med om sitt barns födelse.

 - Att få vara med och dela upplevelsen av ett barns födelse tillsammans med de nyblivna föräldrarna och mina kollegor är lika fantastiskt varje gång.

I det här avsnittet ger hon svar på de vanligaste frågorna hon brukar få inför och under en förlossning. Du får till exempel veta mer om smärtlindring, rollen som partner vid en förlossning och amning.

Årets sommarpratare 2017 är:
v.24 - ”Vanliga frågor inför din förlossning” - Maria Borgen, barnmorska.
v.25 - ”Barnfetma – ett samhällsproblem” - Josefine Roswall, barnläkare
            och verksamhetschef.
v.27 - ”Att leva med smärta” - Angelica Spaak, psykolog.
v.29 - ”Vi räddar hjärnceller” - Annika Svensson, strokesjuksköterska.
v.31 - ”Diagnos diabetes” - Jesper Fowelin, överläkare och specialist
            inom diabetessjukvård.
v.33 - ”När livet närmar sig sitt slut” - Anna Myredal, hjärtläkare och chefläkare.
v.34 - ”Framtidens sjukvård” - Markus Lingman, överläkare och områdeschef.

Nytt avsnitt finns tillgängligt varje tisdag i ovan nämnda veckor.

Vid frågor eller synpunkter om podden, vänligen kontakta Johanna Karlsson, kommunikationsstrateg vid Hallands sjukhus, via växeln 035-13 10 00.