Kvinnokliniken Varberg

Hallands sjukhus Varberg är välkänt för sin förlossnings- och BB-verksamhet. Här föds runt 2000 barn per år.

Vi bedriver även gynekologi i öppen-, och slutenvård. 

För kontaktuppgifter - klicka på länkarna till vänster på sidan, för att komma till våra olika verksamheter.

Kliniken för kvinnors och barns hälsa

BB Varberg

På kliniken planeras förlossningen utifrån den enskilda kvinnans önskemål och behov. BB-vården är familjevänlig och personalen strävar efter att sätta en extra guldkant på familjens första dagar tillsammans med det nyfödda barnet. Efter BB-tiden har mammorna tillgång till en särskild amningsmottagning. Vidare finns en Auroramottagning för blivande mammor som känner stark oro inför förlossningen.

Ofrivillig barnlöshet

För ofrivilligt barnlösa par finns en särskild mottagning som arbetar med infertilitetsutredningar och behandlingar. Kliniken har för övrigt ett nära samarbete med ett par specialenheter som utför konstgjorda befruktningar.

Gynekologi, abort, urinläckage och telefonrådgivning

Vi arbetar inte bara med att hjälpa barn till världen. Kliniken bedriver också gynekologisk öppenvård med läkar- och barnmorskemottagning. I verksamheten ingår också gynekologiska operationer i såväl öppen som slutenvård. Dessutom har vi en omfattande telefonrådgivning gällande kvinnosjukvård och kvinnohälsa.

Kliniken har också särskilt profilerade mottagningar för abortsökande kvinnor samt för kvinnor med klimakteriebesvär, urinläckage och tumörsjukdomar.

Samtliga läkarmottagningar inom mödravården i Kungsbacka, Varberg och Falkenberg av klinikens egna förlossningsläkare.

Dina åsikter är viktiga för oss

För oss på kliniken är det av största vikt att kunna erbjuda en hög vårdkvalitet. Vi låter därför regelbundet våra patienter utvärdera vår verksamhet med hjälp av en omfattande enkät från företaget Indikator enligt den så kallade Pickermetoden. I denna enkät ingår frågor om exempelvis respekten för patienten, samordningen av vården och personalens tillgänglighet. Dessa utvärderingar hjälper oss att ständigt förbättra vår verksamhet.