Amning

Amning är inte bara mat. Det är ett sätt att lära känna och leva tillsammans med sitt barn. Amning ger värme, tröst och trygghet och den tillfredställer det behov av närhet som mor och barn har.

Barn ammas

Foto: Fröken Fokus

Personalen på BB Varberg finns tillgänglig för att ge dig kompetent hjälp vid amning. Genom att amma ger du ditt barn bästa tänkbara föda. Bröstmjölken innehåller allt som ditt barn behöver näringsmässigt.

Det kan vara bra att veta att de flesta kvinnor kan amma och producera tillräckliga mängder bröstmjölk till sitt barn. En nära kontakt hud-mot-hud mellan mor och barn stimulerar barnet att suga ofta på bröstet, vilket är det bästa sättet att främja mjölkbildningen. Med hud-mot-hud menas att barnet placeras naket, men i blöja, på mage mellan brösten på sin mamma. Barnet bör ligga som en "groda" mot bröstet vilket möjliggör en kontakt med mammans bröstvårta. Inga filtar eller kläder ska vara emellan. Famnen blir barnets naturliga plats.

BB-mottagningen

Vid problem med amning efter hemkomsten kan du alltid ringa vår BB-mottagning som är öppen alla dagar 08.00-17.00 på telefon 0340-663770.

Det finns BB-mottagning både i Varberg och i Kungsbacka. När ditt barn är fött så får du uppföljande besök eller telefontid där, om du behöver.