Ögonmottagningen Kungsbacka

Ögonmottagningen har stängt 2018-07-16 till och med 2018-07-29. Vid ögonbekymmer under denna tid, vänligen kontakta Ögonmottagningen på Hallands sjukhus Halmstad Trevlig sommar! Pilokarpin (ögondroppe som används vid grön starr/glaukom) är just nu slut hos alla leverantörer. Det är inte klart när pilokarpinet åter är tillgängligt. Om du behöver denna ögondroppe kontakta ett apotek så kan de skicka SMS till ditt mobiltelefonnummer när ögondroppen åter finns i lager.

Nu kan du omboka och avboka tid direkt via nätet

BokningskalenderI vår bokningskalender ser du alla lediga tider och kan sköta mycket av din tidsbokning själv via nätet. Du behöver vara patient hos oss på Ögonmottagningen sedan tidigare, eller ha fått en kallelse hit.

Du kan:
• Omboka tid och välj en tid som passar dig
• Boka tid direkt (tjänsten kommer längre fram)
• Avboka när du inte behöver komma
• Se din bokade tid

För att kunna boka logga in på www.1177.se

Om du bokar åt ditt barn tänk på att boka i barnets namn och inte i ditt eget. Läs mer om om hur du utför vårdärenden åt ditt barn här.

Läs mer om våra e-tjänster och hur du loggar in på www.1177.se

Vi har tidsbeställd planerad mottagning måndag till fredag.

Till mottagningen kommer du på remiss från läkare, optiker eller skolhälsovård. Du kan också skriva en egenremiss på 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Sök gärna en optiker om synen långsamt försämrats. Om din optiker inte kan utesluta ögonsjukdom skickar hen en remiss till oss. Du kan ta kontakt med din vårdcentral om du tror att dina ögonproblem kan hänga ihop med andra eventuella sjukdomar. Din läkare på vårdcentralen handlägger ögonbesvär så som t.ex. ögoninflammationer och allergiska besvär.

Kontroller av personer med ärftlighet för grön starr (glaukom) hänvisas till optiker eller privat vårdgivare.

Vid akuta besvär kontakta 1177, din vårdcentral eller ögonkliniken.

Som patient hos oss kan du komma att träffa flera olika yrkeskategorier då vi arbetar i team kring varje patient.

På Ögonmottagningen tillhandahåller vi diagnostik och uppföljning inom subspecialiteter som t.ex. glaukom och ögonbottenförändringar, både vid diabetes och vid exempelvis åldersförändringar i gula fläcken. Vi har också laser för behandling av glaukom, diabetesförändringar och efterstarr.

Mottagningen erbjuder ögonundersökningar av barn. Det finns också en ortoptist som tar hand om barn och vuxna med synproblematik och skelning.

Medicinska frågor och synpunkter besvaras enklast via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Frågor och synpunkter

Om du har frågor eller synpunkter på vår verksamhet, dock ej medicinska frågor, kan du kontakta oss via e-post. Observera att e-posten ej sker via säker förbindelse. Sekretess kan ej garanteras.