Många nya ansikten på Vårdcentralen Getinge/Harplinge

På Vårdcentralen Getinge/Harplinge möter du nu en rad nya ansikten. Vårdcentralen har fått många nya medarbetare med olika kompetenser som ska ge vård och service till bland andra invånarna i Getinge, Harplinge och Kvibille.

En av de nya medarbetarna är vårdcentralens chef, Susanne Svensson. Hon har under många år varit chef inom ambulansverksamheten i Halland och är nu, efter en yrkesmässig utflykt i Småland, tillbaka på hemmaplan.

 

Här är några av de nya ansikten du möter på Vårdcentralen Getinge/Harplinge: Tara Yasin, leg läkare, Susanne Svensson, vårdcentralschef, Eric Lilford, specialistläkare, Jeanette Hallman, distriktssköterska, Susanne Fröberg Hansson och Margreth Hansson, medicinska sekreterare och Victoria Rodevåg, distriktssköterska. Ytterligare minst en läkare och en psykolog är på väg in på vårdcentralen.

Kompetenta och engagerade
– Det är ett spännande uppdrag att leda arbetet och alla kompetenta och engagerade medarbetare här på vårdcentralen, säger hon. Det är ett gott gäng som verkligen vill göra det bästa för sina patienter.

Det senaste halvåret har det kommit en hel del nya medarbetare till vårdcentralen, och tidigare medarbetare som testat andra jobb har kommit tillbaka. Några har arbetat länge på vårdcentralen.

– Vi är 25 som jobbar i Getinge och Harplinge, berättar Susanne, och vi har ansvar för ungefär 5 700 listade invånare.

Många professioner
Många olika professioner finns på vårdcentralen: Sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, psykolog, kurator, arbetsterapeut, läkare och medicinska sekreterare. Utöver läkarmottagning har vårdcentralen labb och provtagning, BVC, astma/KOL-mottagning, diabetesmottagning, barnhälsovårdspsykolog, kurator och mycket annat. Bemanningssituationen har också blivit betydligt bättre den senaste tiden.

– En tid var det ju problem med främst läkarbemanningen, men nu har vi fem läkare som arbetar här kontinuerligt och minst en till är på gång in. Vi får också en ny psykolog, säger Susanne nöjt.

Det här innebär en ökad trygghet och kontinuitet i vården och det är lättare för patienterna att få tid.

– Vi har i dag inga problem med att erbjuda de tider som behövs till läkare och till våra andra kompetenta medarbetare.

Utökning i Harplinge
I Harplinge är det distriktssköterskemottagning fyra dagar i veckan, det finns även BVC och planen är att utöka möjligheterna till läkarbesök i Harplinge.

– Vi vill hela tiden utveckla vårt arbete för att bli ännu bättre på att möta de behov och önskemål som finns hos våra patienter på vårdcentralen i Getinge och i Harplinge, säger Susanne Svensson.

Längre öppettider
En sådan förbättring är utökade öppettider. På tisdagar kommer vårdcentralen i Getinge att öppna klockan 07.00 och på torsdagar ha kvällsöppet till klockan 18.00. Startdatum är inte fastställt.

– Vi jobbar också hela tiden på att det ska vara lätt att få kontakt med oss, både via telefon och besök, säger Susanne.

Boka tid på webben
Susanne vill gärna slå ett slag för möjligheterna att kontakta vårdcentralen via 1177 Vårdguiden på nätet. Det är ett jättebra komplement till kontakt ansikte mot ansikte eller via telefon, tycker hon.

– Du kan dygnet runt göra många av dina ärenden via 1177.se om du loggar in med till exempel ett mobilt bank-id.

– Du kan förnya recept, läsa din journal, ställa frågor och mycket annat. En mycket praktisk möjlighet är att du nu kan boka tid hos läkare, distriktssköterska och andra medarbetare här på vårdcentralen bara genom några knapptryckningar. Det här är en bra ny möjlighet, men man kommer alltid att kunna fortsätta kontakta oss via telefon.

Vill du komma i kontakt med Vårdcentralen Getinge/Harplinge? Här hittar du mer information: Vårdcentralen Getinge/Harplinge 

Text och bild: Lasse Nyman, Kommunimera