Folktandvård

Senaste nytt

Hälsoveckan i Halland

Den 9-13 oktober är det dags för Hälsoveckan då det är fullt med aktiviteter på Folktandvården och Vårdcentralen Halland. Föreläsningar, hälsotester, pröva-på träning, kostråd och mycket mer.

Veckan tjuvstartar redan lördagen den 7 oktober kl. 11-14 med Öppet Hus på Folktandvården och Vårdcentralen Ullared. Då kan du bland annat ta del av föreläsningar om blodtryck och den nyttiga maten, prova mindfulness och gör enkelt lungfunktionstext. Lära dig mer om socker, fluor och tävla i vår hälsoquiz.

regionhalland.se/halsoveckan finns mer information vad som händer runt om i Halland.
Varmt välkommen till Hälsoveckan i Halland!

Allmäntandvården

Folktandvårdens största verksamhet är allmäntandvård, det vill säga "vanlig tandvård" för barn, ungdomar och vuxna. Inom allmäntandvården bedrivs en mycket bred verksamhet där bastandvård (undersökning, förebyggande tandvård, lagning, rotbehandling och tanduttagning) utgör grunden.

Tandreglering

I utbudet ingår också tandreglering, eller ortodonti som behövs när tänderna vuxit snett, sitter för tätt eller om det är något annat fel på hur man biter ihop. Exempelvis kan ett kraftigt under- eller överbett göra att det blir svårt med att bita av och tugga. Man kan behöva rätta till tänderna av estetiska skäl, men också för att undvika att de blir skadade.

Hos oss träffar du välutbildade tandläkare, specialisttandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och ortodontiassistenter som arbetar på kliniker med fokus på kvalitet, hygien och miljömedvetenhet. Klinikerna är välutrustade med datoriserat journalsystem samt digital röntgen. Det pågår arbete med att miljöcertifiera alla kliniker. Vi arbetar aktivt med kvalitetssäkring och använder regelbundet patientenkäter som underlag för ständiga förbättringar.

Välkommen till oss på Folktandvården/Tandregleringen!