Direkt till innehållet

Samråd för kulturskapare

Samrådsmöten hålls för att tillvarata professionella kulturskapares erfarenheter och kompetenser i vårt arbete med att genomföra Hallands kulturstrategi och kulturplan 2021–2024. Deltagarna är utvalda för att representera konstområden.

Region Halland har valt ut deltagare till samrådsgruppen för att få en bredd utifrån konstområden, genus och generationstillhörighet samt geografisk spridning. Deltagarna ska representera områdets intressen och inte egenintressen.

För att gruppen ska kunna bidra i arbetet med förverkligandet av kulturplanen krävs regelbundna träffar, 2–4 gånger per år.

Deltagare i samrådet för kulturskapare

Deltagarna i samrådsgruppen representerar konstområden. Andra utövare inom respektive konstområde ska kunna kontakta samrådsgruppens representanter för att lyfta in tankar och funderingar. Du är också välkommen att kontakta Kultur i Halland direkt!

Kontaktperson på Kultur i Halland är Veronica Olofsson, tel. 035-17 98 80, e-post: veronica.olofsson@regionhalland.se

I samrådet för professionella kulturskapare 2021–2024 deltar:

Aktuellt möte

Samrådsmöte sker måndagen den 8 april 2024 klockan 15–18.00 på Kronobränneriet i Halmstad.

Följande punkter står på agendan:

  • Presentation av remissupplagan av ny Kulturplan – fokus på vad Kultur i Halland tagit fasta på från det samrådsledda dialogmötet med det fria kulturlivet under Kultur o.s.v 2023.
  • Samrådet som remissinstans – förberedande samtal kring att genomföra ett remissvar gemensamt.
  • Gestaltad livsmiljö – vad innebär politikområdet och hur det kan stötta de kulturella och kreativa branscherna.
  • Kultur o.s.v. – en mötesplats för alla som arbetar med konst och kultur i Halland. Avstämning inför Kultur o.s.v 27 maj med tematiken Barn och unga. Planering inför Kultur o.s.v hösten 2024 med tematiken Internationalisering.

Kultur o.s.v. – mötesplats för kulturskapare i Halland

Kultur o.s.v. är en mötesplats för alla som arbetar med konst och kultur i Halland. Vi samlas kring teman och frågor som är viktiga för flera av oss. Planering och genomförande görs av Kultur i Halland i samarbete med samrådet för kulturskapare i Halland.

Aktuella konferenser presenteras i kalendern över Kulturarrangemang.

 

Senast ändrad: