Webbplatser

Webbplatser ikon
Bakgrundsmönster

Välkommen till Region Halland

Vår vision är att Halland ska vara den bästa livsplatsen. Med det menar vi den bästa platsen att bo, leva och vara verksam i.

Information och tjänster för din hälsa och vård

På 1177.se kan du läsa om sjukdomar, behandlingar och hitta tips om vad du kan göra själv för att må bättre. Här finns kontaktuppgifter och öppettider till vården. Många ärenden kan du göra genom din mottagnings e-tjänster.

Arbetet med sjukvårds­strukturen i Halland

Strukturen för framtidens sjukhus i Halland håller på att ta form – med lokaler som är funktionella nu och i framtiden och en hälso- och sjukvård med fortsatt hög kvalitet. Välkommen att följa arbetet!

Digital tandvård hos folktandvården

Nu kan du få bedömning och rådgivning digitalt hos din folktandvårdsklinik. Du träffar oss via chatt eller video och det är ett enkelt sätt för dig eller ditt barn att få en första bedömning av ditt besvär.

mikrofon i ett mörkt rum

Tyck till om Hallands kulturstrategi och kulturplan

Hur tycker du att Hallands kulturliv ska utvecklas? Alla är välkomna att lämna synpunkter på hela eller delar av förslagen till ny kulturstrategi och kulturplan. Läs förslagen och lämna ditt remissvar senast den 30 juni.

Tjej med långt hår breder ut en filt på stranden. I bakgrunden hav och vass.
visithalland.com

Upptäck det bästa av Halland

Att semestra i Halland är lika härligt som att leva här. Njut av spännande matupplevelser, sparesorter i världsklass, finfina naturäventyr och kontrasternas magi. Vidsträckta stränder och djupa skogar, städer och små kustsamhällen, lugnet och pulsen, upptäck ditt Hallandsäventyr.

Aktuellt just nu

Region Halland ger kulturstöd till 14 projekt

Region Halland fortsätter att stödja och främja den kulturella mångfalden i Halland genom att medfinansiera 14 olika projekt. Sammanlagt har 2 060 500 kronor fördelats för att stödja utvecklingen och produktionen av kultur. Beslutet är resultatet av en urvalsprocess som baserats på 80 ansökningar.

Arbetsskor införs för vårdnära medarbetare

Det finns en stor politisk enighet i Region Halland i frågan om arbetsskor. Samtliga partier har lyft den på olika sätt och förra året fanns frågan med i alliansens Mål och Budget som vann majoritet. Beslutet var att arbetsskor skulle utredas och genomföras under 2024.

Hjärtsjukvården i Halland gör stora framsteg

Dödligheten har minskat, fler kan leva längre med hjärtsjukdom och tillgänglighet till kranskärlsröntgen och ballongvidgning (PCI) har ökat i Halland. Det är några av de resultat som ett genomtänkt och uthålligt arbete inom hjärtsjukvården i länet visar, men det finns fler förbättringar att göra. Johan Pontén är hjärtläkare på medicinkliniken på Hallands sjukhus i Halmstad och gläds över utvecklingen.

Arbete pågår för den AI-förstärkta medarbetaren

AI är en fråga för hela Region Halland. På IT och Digitalisering och särskilt på avdelningen Digital arbetsplats och plattformar är det stort fokus på smarta system som frigör resurser och förenklar vår vardag.

Ökad risk för kikhosta i Halland

Flera fall av kikhosta har den senaste veckan konstaterats i Halland. Fallen är från olika delar av länet och har inte någon uppenbar koppling till varandra.