Webbplatser

Webbplatser ikon
Bakgrundsmönster

Folktandvården Halland

Folktandvården finns i hela Halland och tar hand om dig och dina barns tänder. Vår målsättning är friska tänder genom hela livet. Med en bättre tandhälsa minskar du dina framtida tandvårdskostnader och mår bättre.

Man med laptop i knät, en läkare syns på datorns skärm.

Träffa oss digitalt

Nu kan du få bedömning och rådgivning digitalt hos din folktandvårdsklinik. Du träffar oss via chatt eller video och det är ett enkelt sätt för dig eller ditt barn att få en första bedömning av ditt besvär.

Teckna frisktandvårdsavtal

Få friskare tänder till ett fast månadspris! Inga oväntade utgifter. Du får träffa ditt tandvårdsteam regelbundet och får ett skräddarsytt program för hur du ska sköta dina tänder på bästa sätt.

En grupp glada personer i vårdkläder sitter bredvid varandra.

Vi söker nya kollegor

Hos oss på Folktandvården Halland gör du skillnad varje dag. Vi är Hallands största tandvårdsföretag med 370 medarbetare och finns på 24 kliniker i hela Halland, vilket gör karriärmöjligheterna många oavsett om du är ny i din yrkesroll eller inte.

En leende flicka sitter i en tandläkarstol, en tandläkare håller upp verktyg för tandvård.

Så går ett besök till

Att komma till oss på Folktandvården Halland ska vara spännande och roligt. I filmen träffar vi Leia när hon går till tandläkaren tillsammans med sin morfar.

Om oss

Det ska vara enkelt att välja oss! Vi finns nära dig på 24 orter runt om i Halland och jobbar tillsammans som ett team mellan klinikerna för att hjälpa dig och ditt barn till en bättre munhälsa. Vår målsättning är friska tänder genom hela livet och är en av anledningarna till att vi erbjuder frisktandvård. Ett bekymmersfritt sätt att få friskare tänder.

Hos Folktandvården Halland

Vår målsättning är friska tänder genom hela livet och är en av anledningarna till att vi erbjuder frisktandvård. Ett bekymmersfritt sätt att få friskare tänder. Utöver det bedriver Region Halland specialisttandvård och sjukhustandvård.

Blå cirkel med texten Frisktandvård - bara hos Folktandvården.

Frisktandvård till fast pris

Få friskare tänder till ett fast månadspris! Då ingår det mesta, såsom lagningar och rotbehandlingar. Vi kallar dig när det behövs och avtalet gäller i hela Sverige, även för akuttandvård.

Illustration av en vuxen person och ett barn.

Tandreglering

Vi erbjuder tandreglering till barn, ungdomar och vuxna som kan behövas när tänder sitter snett eller när något annat i bettet behöver förbättras. Vi har fyra tandregleringskliniker och för att besöka oss behöver du ha en remiss från din tandläkare.

Illustration av en kanin som håller en tandborste.

Barntandvård

Vår stora uppgift inom Folktandvården är att heja fram friska tänder och för att det ska lyckas tar vi vår maskot Folke Kanin till hjälp. Folke Kanin möter barnet redan i väntrummet och finns med inne på mottagningen. Tillsammans hjälps vi åt med goda råd för att skapa vanor för en god tandhälsa inför resten av livet.

Illustration av en kanin som sitter i en tandläkarstol.

Så här går ett besök till

Att komma till oss på Folktandvården Halland ska var spännande och roligt. I filmen får vi träffa Leia när hon går till tandläkaren tillsammans med sin morfar och se hur ett besök går till. Titta gärna tillsammas med ditt barn inför ert besök.

Illustration av ett äpple och tandtråd.

Tips för en bättre munhälsa

Här ger vi lite tips om hur du bland annat hanterar vanliga besvär i munnen, borstar dina tänder och hur du tar hand om din tandhälsa på bästa sätt.

Aktuellt just nu

Patienter med bröstsmärta får snabbare vård efter blodprov i hemmet

Larmet går – en patient ringer om smärta i bröstet. SOS alarm skickar närmaste lediga ambulans – det är högsta prioritet. Ambulanspersonalen kommer till platsen och tar ett blodprov på patienten vid misstänkt hjärtinfarkt. Blodprovet bidrar till att patienten snabbare kommer till vårdavdelning om det behovet finns eller förkortar vistelsen på akuten innan hemgång.

Arbetsskor införs för vårdnära medarbetare

Det finns en stor politisk enighet i Region Halland i frågan om arbetsskor. Samtliga partier har lyft den på olika sätt och förra året fanns frågan med i alliansens Mål och Budget som vann majoritet. Beslutet var att arbetsskor skulle utredas och genomföras under 2024.

Hjärtsjukvården i Halland gör stora framsteg

Dödligheten har minskat, fler kan leva längre med hjärtsjukdom och tillgänglighet till kranskärlsröntgen och ballongvidgning (PCI) har ökat i Halland. Det är några av de resultat som ett genomtänkt och uthålligt arbete inom hjärtsjukvården i länet visar, men det finns fler förbättringar att göra. Johan Pontén är hjärtläkare på medicinkliniken på Hallands sjukhus i Halmstad och gläds över utvecklingen.

Arbete pågår för den AI-förstärkta medarbetaren

AI är en fråga för hela Region Halland. På IT och Digitalisering och särskilt på avdelningen Digital arbetsplats och plattformar är det stort fokus på smarta system som frigör resurser och förenklar vår vardag.

Ökad risk för kikhosta i Halland

Flera fall av kikhosta har den senaste veckan konstaterats i Halland. Fallen är från olika delar av länet och har inte någon uppenbar koppling till varandra.