Webbplatser

Webbplatser ikon
Bakgrundsmönster

Hälsa och vård

Vården i Halland håller mycket hög kvalitet. Så ska det vara även i fortsättningen. Tillsammans med dig som patient, utifrån dina behov, utvecklar vi hälso- och sjukvården för att möta den medicinska och tekniska utvecklingens nya möjligheter och förväntningar.

Information och tjänster för din hälsa och vård

På 1177.se kan du läsa om sjukdomar, behandlingar och hitta tips om vad du kan göra själv för att må bättre. Här finns kontaktuppgifter och öppettider till vården. Många ärenden kan du göra genom din mottagnings e-tjänster.

Två läkare tittar på röntgenbilder på en datorskärm.

Så använder vi AI i vården

Vården står inför utmaningar som inte enbart kan lösas genom mer resurser. Hur vi använder data och information spelar en viktig roll för att lösa flera av vårdens utmaningar. Det krävs både nya arbetssätt och samarbeten. Region Halland är ledande inom det som kallas informationsdriven vård.

Sköterska och en ung flicka i vårdsal.

Lova är med och påverkar

Lova Herrlin, 16 år, är med och påverkar och utvecklar vården på Barn- och ungdomskliniken i Halmstad. Hon, tillsammans med åtta andra unga killar och tjejer, deltar i patientrådet Unga experter i fokus som på olika sätt förbättrar vården för barn och unga.

Tre kvinnor iförda vita vårdkläder samtalar i en sjukhuskorridor.

Bäst vård med egna medarbetare!

Vi satsar på att minska hyrbemanningen i Region Halland. Det gör vi för att erbjuda en trygg och god hälso- och sjukvård, förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare och använda resurser och skattemedel där de gör mest nytta.

Ung flicka i solnedgången, hav och en fyr i bakgrunden.

Nyfiken på psykiatrisk specialistvård?

Vilka myter finns om adhd? Hur vet jag om min tonåring är deprimerad? Hur vet jag att jag har en demenssjukdom? Det är några av de frågor du kan få svar på här. Vi vill helt enkelt att fler ska lära sig mer om vad psykiatrisk specialistvård innebär.

Aktuellt just nu

Det finns inga fler nyheter att visa