Direkt till innehållet

Psykiatrin Halland

Välkommen till Psykiatrin Hallands webbsida – vårt bidrag till att öka allmänhetens kunskap om psykiatrisk specialistvård. Vilka myter finns om adhd? Hur vet jag om min tonåring är deprimerad? Hur vet jag att jag har en demenssjukdom? Det är några av de frågor du kommer få svar på här. Vi vill helt enkelt att fler ska lära sig mer om vad psykiatrisk specialistvård innebär.

Sju myter om adhd

Är människor med adhd bråkigare än andra? Kan man läsa en bok fast man har adhd? Vi bad Håkan Jarbin, överläkare på Bup Halland, att reda ut sanningshalten i några av de vanligaste myterna om adhd.

Så vet du att du har en demenssjukdom

Minnet sviktar, det är svårare att hitta ord och det har blivit komplicerat att planera saker. Det kan, men behöver inte vara, tidiga tecken på en demenssjukdom. Oavsett är det bra att inte vänta med att kontrollera det hos vården.

Psykiatripodden

Psykiatripodden – en plats för samtal, diskussioner och erfarenheter kring psykiatrisk specialistvård.

Kan man bli beroende av terapi?

Allt fler svenskar får hjälp med samtalsterapi. Men tror man att terapi är en quick fix som får varje dag att kännas problemfri och lustfylld är det risk att man att bli besviken, menar Aslak Iversen, verksamhetschef inom den psykiatriska öppenvården.

"Är det något som gjort henne frisk, är det att hon vågat lita på människor."

Psykiatrisjuksköterskan Alexandra Källström berättar om när hon gjorde skillnad för en ung flicka med svåra ätstörningar.

Här får mammor med förlossningsdepression vårdas med sitt barn

På avdelning 19 i Halmstad är det en självklarhet att vårda mammor som lider av förlossningsdepression eller förlossningspsykos tillsammans med sitt barn. Men det är en självklarhet som visat sig vara unik.

Hur påverkas barn när föräldrarna bråkar?

Var går gränsen mellan att diskutera eller “rensa luften” och att fastna i destruktiva bråk? Är konflikter hemma alltid dåligt för barnen? Kuratorn Johanna Magnusson hjälper oss reda ut hur barn påverkas av konflikter.