Skärpta råd i Halland

Smittspridningen av covid-19 ökar snabbt i Halland. De skärpta råden är förlängda och gäller till den 13 december. Läs mer på 1177.se.

Skärpta råd i Halland

Direkt till innehållet

Sjukhusfysiker till Hallands Sjukhus

Ort: Halmstad

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader, 100%. Vikariat under perioden 201101-220228

Publicerad: 2020-08-25

Sista ansökningsdag: 2020-09-27

Medicinsk teknik Halland (MTH) har ett regionalt uppdrag att utgöra en samlad och strategisk kompetens rörande medicintekniska produkter och strålsäkerhet för den halländska sjukvården. Organisationen tillhör Hallands sjukhus och utgår från utbudspunkter i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Verksamheten har idag mer än 75 anställda; ingenjörer, sjukhusfysiker, samordnare, utredare samt administrativ personal.

MTH inklusive sjukhusfysik är certifierat enligt kvalitetsledningssystemet SS-EN-ISO-13 485. Sjukhusfysik utgör ett expertstöd till de kliniska verksamheterna diagnostisk radiologi, opererande verksamheter samt tandvården. Mot området nuklearmedicin bistår Sjukhusfysik bland annat vid radionuklidterapi, upptagsmätningar, konsultation och utrustningskontroller.

Idag finns fyra heltidsanställda sjukhusfysiker samt ett konsultavtal med Sahlgrenska Universitetssjukhuset (25 %) inom MR. Regionen har idag närmare 230 modaliteter varav merparten utgörs av drygt 160 för intraorala tandröntgen och totalt är mer än 900 medarbetare engagerade i arbete med joniserande strålning.

Vi har nu behov av att rekrytera en vikarie till vår verksamhet i Halmstad.

Arbetsuppgifter

Region Halland inkluderar förvaltningarna Hallands sjukhus, Ambulans-Diagnostik-Hälsa samt Närsjukvården Halland. Dessa tre förvaltningar skall servas med sjukhusfysiker-kompetens. Du kommer att utgå från Hallands sjukhus Halmstad och bedriva huvuddelen av ditt arbete i den södra regiondelen. Inom ramen för det regiongemensamma uppdraget ingår även visst arbete i den norra regiondelen.

Ditt arbete kommer att vara inriktat mot nuklearmedicin i första hand. Uppdrag inom röntgen och allmänna strålsäkerhetsfrågor kommer också att förekomma.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat kvalitetssäkring och kvalitetskontroller, optimering av undersökningsmetoder, stråldosimetri samt genomförande av strålsäkerhetsutbildning. Du kommer även att engageras i det kliniska arbetet på nuklearmedicin, bland annat med jod-upptagningsmätningar och jodterapier. Vidare sker ett aktivt arbete med framtagning och revidering av styrdokument inom strålsäkerhetsområdet.

Du kommer att arbeta i en sammansvetsad grupp tillsammans med övriga sjukhusfysiker och röntgeningenjörer i regionen. Du kommer vidare att samarbeta med många olika personalgrupper inom regionens verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en svensk legitimation för sjukhusfysiker, alternativt är nära examination, gärna med klinisk erfarenhet av nuklearmedicin samt strålsäkerhet. Erfarenhet av hotlab-arbete och datasystemet IBC är meriterande. 

Tjänsten kräver att du är trygg i din roll och tar ansvar för enskilda projekt samtidigt som du har en helhetssyn för strålsäkerhetsarbetet. Som person är du drivande och ansvarstagande och kan därmed arbeta självständigt. Du har god samarbetsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi vill att du som person är analytisk, har hög integritet och god samarbetsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-11-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Vikariat under perioden 201101-220228
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/582
Kontakt Arnold Johansson, avdelningschef, 035-13 19 94, arnold.johansson@regionhalland.se
Facklig företrädare Milene Svanå, Naturvetarna, 0729-85 03 24, Milene.Svana@regionhalland.se
Publicerat 2020-08-25
Sista ansökningsdag 2020-09-27
Senast ändrad: